Kļūsti par 10. Saeimas vēlēšanu brīvprātīgo novērotāju!

 

Par projektu
 
Centrālās vēlēšanu komisijas īstenotais projekts „Brīvprātīgie novērotāji 10. Saeimas vēlēšanās” ir unikāls projekts, kas dod iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam pieteikties vēlēšanu novērošanai.
 
 
Tā kā daļā sabiedrības joprojām valda aizspriedumi par to, vai balsis tiek saskaitītas godīgi un vai var uzticēties vēlēšanu rezultātiem, 10. Saeimas vēlēšanas 2. oktobrī ir piemērots brīdis, lai dotu iedzīvotājiem iespēju pārliecināties, ka vēlēšanas Latvijā noris saskaņā ar likumu un vēlēšanu rezultāti tiek saskaitīti godīgi un atbilstoši vēlētāju gribai.
 
 
Kas var pieteikties vēlēšanu novērošanai?
 
Ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu.
 
 
Kā kļūt par vēlēšanu novērotāju?
 
Piesakoties Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā www.cvk.lv  - izpildot elektronisku apmācības kursu „10. Saeimas vēlēšanu kārtība”, aizpildot reģistrācijas pieteikumu un izvēloties vēlēšanu iecirkni, kurā novērot vēlēšanas. Sekmīgi nokārotojot e-apmācības kursu un piereģistrējoties programmā, e-pastā saņemsiet vēlēšanu novērotāja pilnvarojumu, kas jāizdrukā un kopā ar personu apliecinošu dokumentu vēlēšanu dienā jāuzrāda vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājam.
 
 
Kas novērotājam būs jādara?
 
Vēlēšanu dienā, 2. oktobrī, jānovēro vēlēšanu norise un balsu skaitīšana – vai vēlēšanu process notiek saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu un Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcijām, vai nenotiek aģitācija, vai balsu skaitīšana notiek godīgi. Novērojumus vēlams reģistrēt novērotāja anketā.
 
 
Kad un kur pieteikties?
 
Pieteikšanās projektam sākas 13.septembrī un ilgs līdz 30.septembrim. Ja vēlies kļūt par brīvprātīgo novērotāju, reģistrējies apmācībai šeit.
 
 
 
Vairāk informācijas
 
Anna Riekstiņa, projekta „Brīvprātīgie novērotāji 10.Saeimas vēlēšanās” vadītāja tālr.67814905, e-pasts: noverotaji@cvk.lv .
  Drukāt