Ķekavā viesojas Flandrijas parlamenta pārstāvji

24. septembrī vizītes Latvijā ietvaros Ķekavas novadā viesojās Beļģijas Karalistes Flandrijas reģiona parlamenta spīkers Jans Pēmans (Jan Peumans) un viņa vadītā delegācija.

 

Tikšanās ietvaros delegācija tikās ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Andi Damlicu, bet pēc tam devās uz Daugmali, lai apmeklētu latviešu strēlnieku piemiņas vietu Nāves salā un paviesotos vietējā uzņēmēja Jāņa Sulutaura jeb Daugmales Bišu Jāņa saimniecībā.

 

Jāpiemin, ka Ķekavas novada pašvaldība sadarbojas ar Ipras pašvaldību Beļģijā kopīga projekta īstenošanā ES programmas „Eiropa pilsoņiem” ietvaros starptautisku aktivitāšu organizēšanai nākošā gada pasākumā, kas veltīts Nāves salas notikumu 100.gadu atcerei. Sadarbība ar Ipras pašvaldību turpmāk arī veicinātu tūrisma nozares attīstību Ķekavas novadā, pārņemot pozitīvo Ipras pašvaldības pieredzi saistībā ar 1.pasaules kara kaujas vietu izmantošanu tūrisma nozarē.

 

Kā ziņo aģentūra BNS, Latvijā no 23. līdz 25. septembrim vizītē uzturējās Beļģijas Karalistes Flandrijas reģiona parlamenta spīkers Jans Pēmans (Jan Peumans) un viņa vadītā delegācija, aģentūra BNS uzzināja Saeimā.

 

Saeimā Flandrijas reģiona spīkers tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu un komisijas deputātiem, kā arī ar deputātiem no Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Beļģijas parlamentu.

 

Flandrijas parlamenta priekšsēdētāju vizītē pavadīja Jaunās Flāmu alianses partijas frakcijas vadītājs Kriss van Deiks (Kris Van Dijck), Zaļās partijas frakcijas vadītājs Bjērns Žoska (Björn Rzoska), Kristīgo demokrātu partijas frakcijas vadītājs Kūns van den Hēvels (Koen Van den Heuvel) un Flāmu parlamenta Eiropas valstu nodaļas vadītājs Drīss Bergens (Dries Bergen).

 

Sabiedrisko attiecību daļa

24.09.2015.

  Drukāt