Pasākumu ceļvedis brīvdienās

Septembra nogalē Ķekavas novads piedāvā apmeklēt Starptautisko folkloras festivālu "Rudenāji", kas ilgs trīs dienu garumā, Saberu svinēšanu un ražas svētku tirgu Ķekavā, Danču vakaru Doles Tautas namā, kā arī svētdienu baudīt aktīvi pie dabas- laivu brauciens - ekspedīcija pa Misas upi posmā Plakanciems – Dalbe.

 

25.09. – 27.09.

Katlakalna III Starptautiskais folkloras festivāls RUDENĀJI- 2015. gada 25. Septembris.

RUDENĀJI ieskanēsies piektdienas, 25.septembra, vakarā. Plkst. 18.00 ar dūdu, bungu un tauru skaņām, ar uguņu gaismām, dziesmām un uzrunām atklāsim festivālu pie Katlakalna Tautas nama. Tad dosimies spilgtā un skanīgā Lāpu gājienā uz Sauliešu pilskalnu, kur kursim Rudenāju ugunskuru, ziedosim mūsu nestās veltes un ziedus pateicībā par vasaras devumu. Iejutīsimies un radīsim, atcerēsimies un atkārtosim sen notikušās un no jauna atradītās, atcerētās rituālās rotaļas, spēles, dziesmas un dejas. Baudīsim Rudenāju goda mielastu.

 

26.09.

Saberu svinēšana un ražas svētku tirgus Ķekavā.

26. septembrī jau no plkst. 8.00 notiks tirgošanās un andelēšanās Ražas svētku tirgū Ķekavā, kur varēs iegādāties visdažādākās saimniecībai un ģimenei nepieciešamās preces. Būs gan gardas piparkūkas, gan dažādi citi gardumi. Būs arī rudens veltes un dažādas saimniecībai noderīgas lietas.

26.09.

Danču vakars Doles Tautas namā

Muzikants Raitis un citi domubiedri. Ņemam līdzi radus, draugus, bērnus, labu noskaņojumu, ērtus apavus un kādu našķi.

 

27.09.

Laivu brauciens - ekspedīcija pa Misas upi posmā Plakanciems – Dalbe.

27. septembrī pasaulē tiek atzīmēta Tūrisma diena, kuras šī gada moto ir "Viens biljons tūristu, ir viens biljons iespēju!". Pasaules tūrisma diena ir tūrisma sezonas beigas ziemeļu platuma grādos un sezonas sākums dienvidu platuma grādos. Pasaules tūrisma dienas mērķis ir atgādināt sabiedrībai par tūrisma ekonomisko, sociālo, politisko un kulturas nozīmi.

Ķekavas novada TKC atzīmējot Tūrisma dienu rīko laivu braucienu-ekspedīciju pa Misas upi posmā Plakanciems - Dalbe.

 

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
25.09.2015.

 

  Drukāt