Aizvadīts III Starptautiskais folkloras festivāls "Rudenāji 2015"

Katlakalna III Starptautiskais folkloras festivāls Rudenāji  trīs dienu garumā no 25. līdz 27.septembrim stiprināja draudzību, tradīcijas, mācījās paši un rādīja piemēru citiem Katlakalnā, Ķekavā un Rīgā.

 

 

Festivāla atklāšanas dienā 25. septembrī  ar dūdu, bungu un tauru skaņām, ar uguņu gaismām, dziesmām un uzrunām tika atklāts festivāls pie Katlakalna Tautas nama.  Spilgtā un skanīgā Lāpu gājienā folkloras kopas devās uz Sauliešu pilskalnu, kur tika iekurts Rudenāju ugunskurs.

FOTO

 

 

26. septembrī Ķekavā pie Doles Tautas nama norisinājās Ražas tirgus, kuru folkloras festivāla dalībnieki piepildīja ar jestriem dančiem, dziesmām un krāšņiem tērpiem. Folkloras festivālā  iejutās un radīja, atcerējās un atkārtoja sen aizmirstus rituālus, tika atcerētas  rotaļas un spēles.

 

FOTO : Saberu svinēšana Ražas tirgū

FOTO : Apjumības dzīres

FOTO: Tikšanās ar pašvaldības pārstāvjiem

 

27. septembrī festivāla “Rudenāji” dalībnieki tikās Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Svētdiena jau izsenis tiek dēvēta par svēto dienu. Šajā laikā tika radīta enerģija, spēks un harmonija. Draudzība un kopība, kas arī ar citām tautām liek lēkt vienotā dziesmā un dejā, dod spēku stiprināt tradīcijas.

 

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
28.09.2015.

 

  Drukāt