Daugmales pagastā var izņemt skaidru naudu ar Swedbank karti

Ķekavas novada Daugmales pagasta veikalā „ELVI” (Ceļmalas) klientiem ir pieejams ērts pakalpojums – skaidras naudas izņemšana ar Swedbank karti.

 

Klients ar savu Swedbank karti var veikalā pie kases izņemt skaidru naudu (līdzīgi, kā norēķinoties ar karti par pirkumu). Klientam tā ir ērta iespēja tikt pie skaidras naudas, ja nav iespējams nokļūt līdz tuvākajam bankomātam. Savukārt uzņēmums, piedāvājot saviem pircējiem šādu risinājumu, vienlaikus samazina arī savas izmaksas par inkasāciju.

 

Latvijā cilvēki arvien vairāk maksā ar banku kartēm – 77% no visiem darījumiem ar Swedbank kartēm jau ir norēķini, nevis skaidras naudas izņemšana bankomātā. Tomēr privātpersonu ikdienas darījumos skaidra nauda  joprojām ik pa brīdim ir vajadzīga. Skaidras naudas izņemšana ar karti no veikala kases ir ērta alternatīva nelielu summu izņemšanai no sava konta.

 

Visu vietu sarakstu, kur pieejams šāds pakalpojums, var atrast Swedbank mājas lapā, sadaļā „Kontakti”.

 

Kā notiek skaidras naudas izmaksa tirdzniecības vietās?

 

  • Skaidras naudas izņemšana tiek noformēta kā atsevišķs darījums pirms vai pēc iepirkšanās pie tirgotāja;
  • Minimālā izmaksas summa ir 1 eiro cents, maksimālā – 75 eiro;
  • Klientam var veikt vairākus secīgus naudas izņemšanas darījumus;
  • Nauda var tikt izmaksāta gan banknotēs, gan monētās;
  • Lai arī par skaidras naudas izņemšanu pie tirgotāja ir komisijas maksa (0,71 EUR), tā atsver laika patēriņu un piemēram sabiedriskā transporta izdevumus, ja cilvēks brauktu tikai pēc skaidras naudas uz bankomātu.

 

 

Kristīne Jakubovska

Swedbank komunikācijas virziena vadītāja

29.09.2015.

  Drukāt