Viesos pie lietuviešu draugiem Raseiņai

18. - 19. septembrī Ķekavas novada pašvaldības delegācija devās uz vienu no sadraudzības pilsētām Raseiņai (Raseiniai) Lietuvā, lai piedalītos ikgadējos rudens Ražas svētkos. Šie svētki ir Raseiņai pašvaldības tradīcija, kas ik gadu pulcē kā vietējos iedzīvotājus, tā arī viesus no citām Lietuvas pašvaldībām un ārvalstīm.

 

Ķekavas delegācijas sastāvā bija domes priekšsēdētājs Andis Damlics, deputāts Aigars Vītols, kā arī Attīstības daļas un Sporta aģentūras pārstāvji.

 

Delegācija ieguva priekšstatu par Raseiņai pašvaldības tēla veidošanu, ko veiksmīgi īsteno, iesaistot vietējos pārtikas un citu preču ražotājus.  Vērojot pasākuma un darba organizāciju svētku norises laikā, Ķekavas pašvaldības delegācija varēja pārņemt pieredzi, kā, izmantojot vietējo ražotāju radītos produktus, iespējams piesaistīt ievērojamu apmeklētāju skaitu ne tikai no tuvējās apkārtnes, bet arī no tālākām sadraudzības pilsētām.  

 

Rudens festivāls un ar to saistītie pasākumi lieliski reklamē vietējo kultūru un tūrisma objektus, kas palielina kopējo sabiedrisko aktivitāti pašvaldībā.  Tāpat delegācija atjaunoja jau iepriekš iegūtos kontaktus un sadarbību sporta jautājumos.

 

Viesojoties Raseiniai pašvaldībā, Ķekavas novada delegācija izmantoja iespēju iepazīties un dibināt kontaktus ar pārējo delegāciju pārstāvjiem no Igaunijas un Polijas, lai veicinātu turpmāko savstarpējo sadarbību.

 

Attīstības daļa

29.09.2015. 

  Drukāt