Veselības gada balvai izvirzīts ķekavietis Aleksandrs Molokovskis

6. oktobrī plkst. 19.30 Latvijas Nacionālā teātra telpās jau trešo reizi pasniegs Latvijas Ārstu biedrības Veselības gada balvu. Šogad to saņems arī Apvienības HIV.LV valdes priekšsēdētājs, ķekavietis Aleksandrs Molokovskis.

 

Latvijas Ārstu biedrības VESELĪBAS GADA BALVA tiks pasniegta jau trešo reizi. Balvu piešķir 10 nominācijās par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas iedzīvotāju sabiedrības veselībā – par ieguldījumu tautas sporta attīstībā, par ieguldījumu Latvijas ekoloģijā un vides veselībā, par veselīga uztura ražošanu, par nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju informēšanā par sabiedrības veselību. 

 

 

 

 

Šogad balvas saņems:

 

 

• par veselīga uztura ražošanu – Eglons Brūns, “Meldri E.B.”; 

• par tautas sporta organizēšanu – “Fitness ABC” treneris Viesturs Saldavs;

• par nozīmīgu profilaktisko darbu bērnu un jauniešu veselības veicināšanā – Irēna Kondrāte;

• par risinājumiem Baltijas jūras, upju un ezeru ekoloģiskā stāvokļa uzlabošanai – Andris Urtāns;

• par sasniegumiem Latvijas vides veselības uzlabošanā – “Lielā talka”, Vita Jaunzeme;

• par nozīmīgu nacionālu projektu sabiedrības veselībā vai veselības apmācībā – “Papardes zieds”, Iveta Ķelle;

• Gada cilvēks sabiedrības veselībā – Jana Simanovska;

par nozīmīgu atbalstu pacientiem un profilakses darba veikšanu – “Apvienība HIV.LV”, Aleksandrs Molokovskis;

• pašvaldība par nopelniem sabiedrības veselības veicināšanā – Cēsis;

• par mūža ieguldījumu veselības veicināšanā – profesors Zigurds Zariņš.

Speciālas balvas tiks pasniegtas arī uzņēmumiem “Food Union” un “Silvanols”.

 

Latvijas Ārstu biedrības VESELĪBAS GADA BALVAS pasniegs veselības ministrs Guntis Belēvičs, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Māris Pļaviņš, profesore Angelika Krūmiņa, žurnālists Māris Zanders un citas sabiedrībā pazīstamas un nozīmīgas personas. Pasākumu vadīt uzticēts Latvijas Ārstu biedrības prezidentam Pēterim Apinim, Latvijas Universitātes rektoram Indriķim Muižniekam, profesoram Andrejam Ērglim, kā arī Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklim profesoram Alvilam Kramam un Valdim Ģīlim. Balvas būs speciāli šim mērķim gatavotas lielas (apmēram 1 m augstas) Latgales keramiķu vāzes un oriģināli diplomi. Pasākumā būs arī muzikāli priekšnesumi.

 

Biedrība "Apvienība HIV.LV" dibināta 2006. gada 08. martā, bet 08. maijā Latvijas biedrību un nodibinājumu reģistrā ir ierakstīta kā biedrība. Apvienību dibinājušas vairākas nevalstiskās organizācijas, kā arī dažas privātpersonas. Uz šo brīdi Apvienības HIV.LV sastāvā ir 8 organizācijas, 21 privātpersona, 23 biedru neformālā iniciatīvas grupa, kā arī 24 atbalstītāji bez biedra juridiskā statusa. Apvienība strādā visos Latvijas reģionos. Apvienībā var iestāties gan juridiskās, gan fiziskās personas, kas atbalsta biedrības mērķus un uzdevumus. 

 

Apvienības misija ir ar HIV inficēto cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošana visos tās aspektos, interešu aizstāvība, iesaistot gan pašu HIV+ kopienu, gan sabiedrību kopumā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

01.10.2015.

  Drukāt