Godina novada labākos skolotājus

Oktobris - rudens mēnesis, kas atnes ne tikai krāsainas lapas un lietus lāses loga rūtīs, bet arī  mirkļus, kad tiek godināta viena no cēlākajām profesijām – skolotājs. Jau tradicionāli, sagaidot Skolotāju dienu pirmajā oktobra svētdienā, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa 2. oktobrī rīkoja konkursa “Labākais skolotājs Ķekavas novadā 2014./2015. mācību gadā” laureātu svinīgu paziņošanu.

 

 

Šogad Ķekavas novada pedagogi pulcējās jaunajā Ķekavas sākumskolas aktu zālē, lai uzzinātu, kuri no viņiem ir atzīti par labākajiem pagājušajā mācību gadā. 

 

Konkursa mērķis ir  apzināt un izvērtēt pedagogu darba rezultātus izglītības jomā, motivēt viņus radošai darbībai audzināšanas darbā, mācību priekšmetu metodikā un sabiedriskajās aktivitātēs, kā arī izteikt pateicību un apbalvot izglītības iestāžu pedagogus par ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā.

 

Ķekavas novada pašvaldība bija izsludinājusi konkursu, kurā varēja pieteikt pedagogu veikumu trīs nominācijās:  

 

  • Labākais skolotājs pirmsskolas izglītības programmā;
  • Labākais skolotājs vispārējās izglītības programmā;
  • Labākais skolotājs profesionālās ievirzes izglītības programmā.

 

Nominācijā „Labākais skolotājs pirmsskolas izglītības programmā” izvirzīti:

 

  • Jana Ļaksa (pirmskolas izglītības iestāde „Ieviņa”);
  • Inta Markovska (pirmskolas izglītības iestāde „Zvaigznīte”);
  • Vineta Kārkliņa (pirmskolas izglītības iestāde „Bitīte”);
  • Ilze Millere (privātās pamatskolas „Gaismas tilts 97” pirmsskolas grupa);
  • Ligita Rudzāte (Daugmales pamatskolas pirmsskolas grupa).

 

Nominācijā „Labākais skolotājs vispārējās izglītības programmas 1.-12. klašu grupā” izvirzīti:

 

  • Irisa Gaile (Ķekavas vidusskola);
  • Anda Knospiņa (Privātā pamatskola „Gaismas tilts 97”);
  • Līga Tīruma (Pļavniekkalna sākumskola);
  • Sandra Ozola(Baložu vidusskola);
  • Inga Ikauniece (Daugmales pamatskola).

 

Nominācijā „Labākais skolotājs profesionālās ievirzes izglītības programmā” izvirzīti:

 

  • Vaira Kumermane (Ķekavas novada sporta skola);
  • Normunds Everts (Ķekavas Mūzikas skola).

 

Izskatot iesniegtos pretendentu izvērtējumus, vislielāko punktu skaitu nominācijā „Labākais skolotājs pirmsskolas izglītības programmā” ir saņēmusi privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” skolotāja Ilze Millere, nominācijā „Labākais skolotājs vispārējās izglītības programmas 1.-12. klašu grupā” ir saņēmusi privātās pamatskolas Gaismas tilts 97 skolotāja Anda Knospiņa, nominācijā „Labākais skolotājs profesionālās ievirzes izglītības programmā” ir saņēmis Ķekavas Mūzikas skolas skolotājs Normunds Everts.

 

Ko saka kolēģi un audzēkņi par konkursa laureātiem

 

Privātās pamatskolas „Gaismas tilts 97” pirmsskolas izglītības skolotāja Ilze Millere

 

Cilvēks – orķestris. Ilze tiek galā ar visu – skola, ģimene, vokālais ansamblis „Jūti”, pašizglītošanās un hobiji. Ilze ir enerģijas, talanta un radošas izdomas apvienojums. Darbs – tam viņa atdod sevi visu, nevienam necenšas mākslīgi ko uzstiept, bet vienmēr sasniedz nosprausto mērķi. Ilzei izdodas piepildīt savus sapņus.  Mūsu Ilze  ir cilvēks ar palšu dvēseli.

2014./2015. mācību gadā Ilze ir bijusi gan mīļa audzinātāja mūsu pirmsskolas grupām “Cipariņi” un “Burtiņi”, gan mūzikas skolotāja 1. - 4. un 5. – 6. kl. ansamblim, gan 5. un 6. klases latviešu valodas un literatūras skolotāja. Ilze strādā radoši, ar lielu atbildības izjūtu. Nebaidās eksperimentēt. Viņas audzēkņi ieguvuši godalgotas vietas novada pirmsskolas konkursos un pamatskolas mācību priekšmetu olimpiādēs. Kopā ar visu pirmsskolas grupas bērniem aktīvi iesaistījusies Ķekavas novada projektā „Ceļojums Eiropā”, kā arī visos skolas un pirmsskolas pasākumos.

 

Privātās pamatskolas „Gaismas tilts 97” matemātikas skolotāja Anda Knospiņa

 

Anda nevar iztikt bez izaicinājuma un neizsīkstošas urdītkāres. Anda mīl dzīvi līdz tās pēdējam atomam. Tās piepildījumu rodot darbā skolā, savā ģimenē, florbola spēlē, ceļojumos un dārza darbos. Arī sēņošanā. Anda nekad nestāv malā. Ar sportista azartu viņa metas iekšā ikvienā darbā. Ideju, ko īstenot, ideju, ko ieviest kā jauninājumus – to Andai netrūkst. Mūsu Anda ir sabiedriska, aktīva un enerģiska. It visā, ko Anda dara, ir jūtams bijušās Latvijas izlases kamaniņbraucējas gars.

2014./2015. mācību gads Andai ir bijis ļoti veiksmīgs. Ieguldītais darbs skolēnu izglītošanā ir nesis bagātīgus augļus - viņas audzēkņi guvuši godalgotas vietas matemātikas un informātikas olimpiādēs, piedalījušies dažādos konkursos. Anda strādā ar entuziasmu, inovatīvi un mūsdienīgi. Protams, arī ilggadējais darbs bērnu vasaras piedzīvojumu un atpūtas nometņu organizēšanā, kur Anda kopā ar kolēģiem strādā pēc pašas izstrādātas programmas, organizējot un realizējot visu no a-z.

 

Ķekavas mūzikas skolas bungu skolotājs Normunds Everts

 

Vikipēdijā rakstīts, ka “sitaminstrumentus bieži sauc par mugurkaulu vai sirdi mūziķu ansamblī”, jo ritms rada harmoniju.               

Skolotājs Normunds Everts māca bungu komplektu mugurkaula stiprināšanai, bet marimbu un ksilofonu sirdij. Un šī lielā, sarežģītā (sitaminstrumentu) dažādība pieprasa skolotāju, kurš rada harmoniju starp popmūzikā tik ierasto „bungošanu” un akadēmiskai mūzikai piederīgo marimbas un ksilofona spēlēšanu. Viņš ir foršs, viņš patīk, viņš ieinteresē. Visi audzēkņi viņu respektē. Viņš māk disciplinēt (19 puišus). Viņš māk iemācīt gan pareizus akcentus pareizajās vietās, gan muzikāli izsmalcinātu melodiju. Rezultātā – viņš ir daudzu konkursu laureātu skolotājs, kura audzēkņi mācās ar prieku.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

03.10.2015. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Drukāt