«Miesnieki/Ķekava» regbisti iegūst Latvijas čempionu titulu

”Miesnieki/Ķekava” sestdien, 10. oktobrī Upesciemā desmito reizi un pirmo reizi kopš 2012. gada kļuva par Latvijas čempioniem regbijā, finālspēlē ar 21:8 uzvarot  ”Garkalne/Livonia”. Arī Latvijas čempionāta pamatturnīru ”Miesnieki” uzvarēja, bet finālspēle jau bija regbija svētki.

Divus piezemējumus jauno čempionu labā izdarīja Leno Bramanis, vienu Artūrs Kozels, bet sudraba laureātiem piezemējumu
veica Dāvis Jansons.

Pirmajā puslaikā bija daudz interesantas cīņas, taču rezultatīvas darbības tikai divas, kad pēc grupcīņas sev tradicionālajā manierē piezemējumu izdarīja Bramanis un Maksims Batrakovs iesita realizāciju panākot 7:0 ”Miesnieku” labā.


Atbildes piezemējumu ”Livonia” pašā otrā puslaika sākumā pēc grupcīņas un Martina Ljanzberga piespēles, pa malu veiksmīgi izlauzās Jansons, tomēr izlīdzinājumu panākt neizdevās – Kristapu Bērziņu aizsarga pozīcijā puslaikā nomainījušais Vitars Blošķis sita realizāciju garām. Tā bija vienīgā ķekavnieku nopietnā kļūda aizsardzībā.


Arī otro piezemējumu ”Miesniekiem” izdarīja Bramanis labi noslēdzot uzbrucēju sadarbību pie ieskaites laukuma un ar Batrakova iesisto realizāciju rezultāts kļuva 14:5, ko gan ātri vien samazināja Blošķis ar soda sitienu.


57. minūtē vēl vienu piezemējumu nākamo čempionu labā pēc liela uzbrucēju spiediena izdarīja Kozels, bet Batrakovs atkal bija precīzs panākot 21:8, kas arī izrādījās mača galarezultāts. Artūrs Kozels ikdienā dzīvo Velsā un spēlē Kardifas regbija klubā. Vēl ”Miesniekiem” palīgā bija ieradies viens no diviem Latvijas profesionālajiem regbistiem – Uldis Saulīte, kurš ikdienā pārstāv Krievijas šāgada vicečempioni Krasnojarskas ”Jeņisej-STM”, kā arī aizsarga pozīcijā debitēja kādreizējais Anglijas U-16 izlases pārstāvis Feivors Maduka, kuru studenta gaitas uz vairākiem gadiem atvedušas Latvijā.



”Miesnieki/Ķekava” galvenais treneris Uldis Bautris:

Spēle bija ļoti sīva un interesanta. Esam ļoti priecīgi par uzvaru. Mums labi sevi parādīja visi komandas līderi, negaidīti iepriecināja Maksims Batrakovs. Arī Saulīte palīdzēja, kā arī labs bija marokāņu regbists no Anglijas, kas tagad studēs Latvijā. Leno Bramanis bija kā īsts kapteinis, kurš padarīja lielu darbu, tāpat jāpateicas Guntis Ciršam un Jānim Skujam, komandas vecākajiem spēlētājiem. Autā lieliski nospēlēja Emīls Balodis. Arī ”Livonia” ir augusi un kļuvusi spēcīgāka, taču, domāju, ka lietuviešu spēlētāju piesaiste traucē šī kluba attīstībai, viņiem pietrūkst savu līderu. Uzvaras atslēga bija mūsu ļoti labā spēle aizsardzībā, pretiniekiem labu punktu gūšanas iespēju bija ļoti maz. Svarīgi, ka uzvara tika izcīnīta pretinieka laukumā. Paldies arī komandas līdzjutējiem un atbalstītājiem.

”Garkalne/Livonia” galvenais treneris Toms Zibolis:
Ar vēlmi uzvarēt vien bija par maz. Mēs daudz kļūdījāmies. Zaudējām gandrīz visus savus autus, vēlāk arī grupascīņas. Zaudējot standarta situācijas spēle neveidojas. Nepietika viltības. Taču jāņem vērā, ka mums ir ļoti jauna komanda, kurā daudzi regbiju sākuši spēlēt nesen.

 Latvijas čempionāta finālā spēlēja

"Miesnieki/Ķekava": Toms Asejevs, Edgars Cīrulis, Guntis Cirša, Kārlis Garokalns, Artūrs Kozels, Emīls Balodis, Leno Bramanis, Uldis Saulīte, Elmārs Šefanovskis, Jānis Priede, Krists Kruskops, Andris Andersons, Ivars Eglis, Maksims Batrakovs, Godsfavour Maduka, Jānis Skuja, Kaspars Ķipsts,  Niks Šumahers, Raimonds Kripa, Juris Šimanskis, Dāvis Pērkons, Gunārs Andersons

Latvijas čempionāta finālspēle
Sestdiena, 10. oktobris, Upesciems, plkst. 15.30
Miesnieki/Ķekava – Garkalne/Livonia 21:8 (7:0)
Miesnieki/Ķekava. Piezemējumi: Leno Bramanis (2), Artūrs Kozels. Realizācija: Maksims Batrakovs (3)
Garkalne/Livonia. Piezemējums: Dāvis Jansons. Sods: Vitars Blošķis
Tiesnesis: Vadims Pihovkins (Krievija)



RK Miesnieki
12.10.2015.

  Drukāt