Aizvadīta Drošības diena Ķekavas novadā

 

Pulcējoties vairāk kā 500 maziem un lieliem interesentiem, 18. septembrī Ķekavas novadā notika Drošības diena, kuras mērķis bija iepazīstināt iedzīvotājus ar policijas, glābšanas un  drošības dienestu darbu, kā arī informēt par satiksmes drošību.

 

Pasākumu rīkoja Ķekavas novada Dome, Pašvaldības policija un Valsts policija, kuru aicinājumam dodies uz Drošības dienu atsaucās necerēti liels cilvēku skaits.  

 
 
Drošības dienas piedāvājums bija raibu raibais – pasākuma apmeklētājiem bija iespēja vērot zirgu policijas paraugdemonstrējumus, apskatīt nesprāgušās munīcijas un izņemto ieroču kolekciju, pielaikot policijas ekipējumu, ieročus, stekus un glābšanas aprīkojumu, kā arī vērot mediķu darbu, sniedzot pirmo medicīnisko palīdzību. Tāpat pasākumā ikviens varēja iejusties policistu ikdienā, izmēģinot braukšanu policijas automašīnā, ko ar sajūsmu visvairāk izmantoja bērni. Drošības dienas kulminācijā bija degoša auto dzēšanas paraugdemonstrējums.
 
 
Pie pašiem mazākajiem viesojās drošības draugi runcis Rūdis un bebrs Bruno, kuri bērnus aicināja uz zīmēšanas konkursu par drošības tēmu.
 
 
Pasākumā, kas sakrita ar Eiropas mobilitātes nedēļu, ikviens interesents varēja iegūt pirmās praktiskās iemaņas nūjošanā.
 
 
Drošības dienas rīkotāji saka lielu paldies visiem pasākuma apmeklētājiem un dalībniekiem – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienestam, Nacionālo bruņoto spēku nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālistiem, Valsts policijas nepilngadīgo prevencijas speciālistiem, Valsts policijas zirgu patruļai, Kriminālistikas pārvaldei un citiem dalībniekiem.
 
 

Sabiedrisko attiecību daļa

 
 

 

  Drukāt