Aicina iesaistīties sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas izstrādē

Biedrība „Partnerība Daugavkrasts” 19. oktobrī rīkoja sabiedrisko apspriešanu par sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015. – 2020. gadam sagatavoto projektu. Pasākumu apmeklēja aptuveni 30 Ķekavas novada iedzīvotāji, kas aktīvi iesaistījās diskusijās par stratēģijā aprakstītajiem nākotnes projektiem.

 

 

 

Projektu plānots virzīt Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020. gadam pasākumā “Atbalsts LEADER vietējai attīstībai”.

 

Stratēģija atbilst partnerības "Daugavkrasts" 2009.-2013.g. teritorijas stratēģijā noteiktajiem galvenajiem ilgtermiņa attīstības mērķiem:

 

  • attīstīt partnerības „Daugavkrasts” teritoriju kā administratīvi pastāvīgu, ekonomiski spēcīgu un konkurētspējīgu teritoriju. Veicināt daudzveidīgu uzņēmējdarbību, attīstīt videi draudzīgu, uz zināšanām un jaunajām tehnoloģijām balstītu ražošanu un dažādus pakalpojumus, infrastruktūru;
  • celt iedzīvotāju dzīves un labklājības līmeni. Ekonomiskā attīstība veicinās jaunu darba vietu rašanos, ļaus paaugstināt pagasta iedzīvotāju dzīves līmeni. Attīstīt sociālos pakalpojumus, piesaistīt teritorijai jaunus un uzņēmīgus cilvēkus;
  • aizsargāt un racionāli apsaimniekot, atjaunot dabas un kultūrvēsturiskās vērtības kā tūrisma potenciālu, sakopt un apzaļumot apdzīvoto vietu teritoriju, attīstīt tūrismu.

 

Iedzīvotāji aicināti iepazīties ar strātēģijas programmu un iesaistīties, sniedzot savus komentārus un ierosinājumus, līdz 2015. gada 30. oktobrim.

 

Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015. – 2020. gadam projekts

 

Biedrība "Partnerība "Daugavkrasts""

21.10.2015.

  Drukāt