Ikvienam ir iespēja izvēlēties un nobalsot par to, kuri no 2015. gadā tapušajiem iepakojumiem ir labākie
Līdz 9.novembrim norisinās nacionālā konkursa „Labākais iepakojums Latvijā 2015” interneta balsojums. Ikvienam ir iespēja izvēlēties un nobalsot par to, kuri no 2015. gadā tapušajiem iepakojumiem ir labākie.

Nobalsot vari Latvijas Iepakojuma asociācijas mājaslapā: http://ej.uz/labakais-iepakojums-2015.

Lai veicinātu iepakojuma ražošanas un iepakojuma dizaina izstrādi atbilstoši Eiropas Savienības kopējā tirgus prasībām, atbalstītu augstas kvalitātes iepakojuma apriti Latvijā un veicinātu videi draudzīga iepakojuma attīstību, Latvijas Iepakojuma asociācija organizē nacionālo konkursu „Labākais iepakojums Latvijā 2015”, veltītu asociācijas darbības 20 gadiem. Sakarā ar šo ievērojamo notikumu, tiek veidota arī specializēta izstāde par papīra un kartona iepakojumu, kas būs izvietota Latvijas Nacionālajā bibliotēkā no š. g. 23. novembra līdz 11. decembrim, tajā būs eksponēti arī labākie 2015. gada iepakojuma konkursa darbi.

Interneta balsojums ir noslēdzošais konkursa norises posms. Balsošana par konkursa darbiem jau notikusi starptautiskajās izstādēs „Riga Food” un „Design Isle”, darbu vērtēšanu vēl turpina veikt profesionālā iepakojuma nozares ekspertu žūrija un konkursa atbalstītāji. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 2015. gada 23. novembrī. Konkursa galvenā balva ir dalība Pasaules Iepakojuma organizācijas (PIO) rīkotajā konkursā „WorldStar For Packaging”.

Nacionālais konkurss ik gadu tiek rīkots, lai atbalstītu augstas kvalitātes iepakojuma apriti Latvijā, veicinātu videi draudzīgāka iepakojuma attīstību un veicinātu iepakojuma ražošanas un iepakojuma dizaina izstrādi atbilstoši Eiropas Savienības kopējā tirgus prasībām. Konkursā aicināti piedalīties iepakojuma pasūtītāji, dizaineri, iepakojuma izgatavotāji, iepakotāji, preču izplatītāji.

Latvijas Iepakojuma asociācija ir biedrība, kurā apvienojušies Latvijas uzņēmēji – iepakojuma ražotāji, tirgotāji, lietotāji, eksperti. Kopš 1996. gada LIA ir Pasaules Iepakojuma organizācijas pilntiesīga dalībniece. Galvenie LIA mērķi ir nodrošināt iepakojuma nozares attīstību, progresīvu iepakošanas tehnoloģiju ieviešanu, racionālu izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmu izveidi valstī, mērķtiecīgu komunikāciju attiecībās ar likumdevēju, patērētāju, sabiedrību.

  Drukāt