Biedrība „Piedzīvojumu parks” īsteno Erasmus+ jauniešu projektu

No 22. līdz 30. augustam biedrība „Piedzīvojumu parks” sadarbībā ar partneriem no Itālijas, Turcijas, Lietuvas un Polijas īstenoja jauniešu mobilitātes projektu „Veselā miesā vesels gars” veltītu veselīga dzīvesveida aktivitāšu iepazīšanai un popularizēšanai.

 

Diskutējot, īstenojot dažādas aktivitātes, kuru pamatā ir neformālās izglītības metodes, jaunieši kopīgi atklāja šī projekta mērķi – iepazina veselīga dzīvesveida pamatprincipus, apmaiņas īstenošanas laikā izmēģināja šo principu pielietošanu dzīvē, kā arī centās noskaidrot to, kā veselīgs dzīvesveids ietekmē katra dalībnieka personīgo izaugsmi un veicina sociālo iekļaušanos.

 

Septiņu dienu laikā jaunieši ne tikai apskatīja dažādas tēmas, bet arī piedalījās dažādās fiziskās aktivitātēs, iepazina Latvijas galvaspilsētu, devās piedzīvojumiem pilnā laivu pārgājienā, starpkultūru vakaros iepazina viens otra kultūras, tradīcijas, kā arī piedalījās talkā Nāves salā. Īpaša uzmanība apmaiņas laikā tika veltīta mācīšanās rezultātu novērtēšanai, jo kopīgi īstenojot dažādas aktivitātes ir svarīgi noskaidrot, kāpēc tās tiek darītas un kāda ir šo aktivitāšu jēga. Kā apmaiņas nobeigumā atzina daži no dalībniekiem, apmaiņas laikā īstenotās aktivitātes visnozīmīgāko ieguldījumu sniedza valodas zināšanu, sociālo, pilsonisko, mācīšanās un kultūru dažādības apzināšanās prasmju pilnveidošanā.

 

Dalībnieki ne tikai mācījās viens no otra un labi pavadīja laiku starptautiskā vidē, bet arī apmaiņas laikā kopīgi sagatavoja piedzīvojumu spēli “Veselā miesā vesels gars”, kas ir viens no  šī projekta rezultātiem.  Spēle tika sagatavota angļu valodā un tās pamatā ir dažādi uzdevumi kas no dalībniekiem prasa ne tikai veiklību, muskuļu spēku, bet arī asu prātu un domāšanu.

 

Latvijas dalībnieku vārdā

Kārlis Vārtiņš

Šis projekts tika īstenots ar Eiropas Savienības programmas Erasmus+ finansiālu atbalstu.

 

 

  Drukāt