Atzīmējot Lāčplēša dienu, aicinām apmeklēt pasākumus Ķekavas novadā

Lāčplēša dienu Latvijā atzīmē par godu neatkarīgās Latvijas valsts armijas uzvarai pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919.gada 11.novembrī. Pieminot šo notikumu, Lāčplēša dienā tiek godināti Latvijas brīvības cīnītāji. Laika posms no 1918.gada 18.novembra, Latvijas Republikas proklamēšanas dienas, līdz 1919.gada 11.novembrim, Rīgas atbrīvošanai no iekarotāju karaspēka, ir viens no sarežģītākajiem Latvijas vēsturē. Lai gan 1918.gadā tika pasludināta Latvijas neatkarība, valstī vēl aizvien atradās vācu un krievu karaspēks, un tikai 1919.gadā, kad Latvijas Brīvības cīņu laikā iekarotāji tika padzīti no Rīgas, kļuva skaidrs, ka valsts ir atguvusi un nostiprinājusi savu neatkarību.

 

11. novembrī 17.00

Izstādes “Kara ceļi Ķekavas novadā” atklāšana Ķekavas novadpētniecības muzejā.

 

11. novembrī 18.30

Lāčplēša diena “Atsaucoties pašam sev - garā stipram kļūt”.

Lāčplēša Goda zīmju pasniegšana.

Lāčplēša dienai veltīts Ainara Mielava un grupas “Pārcēlāji” akustiskais koncerts “Atsaukties” Ķekavas kultūras namā.

Plkst. 20.00 no Ķekavas kultūras nama dosimies lāpu gājienā cauri Ķekavai uz novada svētku laukumu vecajā Ķekavā, pretim jauniešu centram, kur kopīgi veidosim latviešu spēka zīmes, lai gūtu spēku katrs sev un visiem kopā.

Ikviens dalībnieks ir aicināts ņemt līdzi lāpu un vienu baltu vai sarkanu sveci trauciņā ar vāciņu.

 

11. novembrī plkst. 18.00

Lāčplēša dienas Lāpu gājiens no Daugmales pagasta pārvaldes dosimies kopīgā gaismas gājienā un iedegsim svecītes pie Važu rāvēja.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
11.11.2015.

  Drukāt