2015. gada pārskats – ceļu remonti

Joprojām Ķekavas novada pašvaldības viena no lielākajām rūpēm līdztekus samilzušajām izglītības infrastruktūras problēmām ir ceļi. Kopējais pašvaldības ceļu garums Ķekavas novadā ir apmēram 200 km, kurus gadu no gada pašvaldība iespēju robežās remontē, sākot ar sliktākajā stāvoklī esošajiem.

 

Šogad pašvaldībai izdevies realizēt teju visus gada sākumā noliktos plānus – pabeigti darbi pie Rīgas ielas Baložos pārbūves, līdz gada beigām plānots pabeigt arī Pļavniekkalna ielas ietves pēdējo posmu Katlakalnā, uzsākti Rāmavas ielas 2. kārtas būvdarbi, VAS “Latvijas Valsts ceļi” atjauno tiltu pār Misu Plakanciemā, tāpat veikti citi neatliekami uzturēšanas darbi.

 

Šī gada budžetā vairāk kā 300 000 eiro bija atvēlēti tieši ielu un ceļu uzturēšanai Ķekavas novadā. Gandrīz tikpat daudz naudas šim mērķim saņēmām kā mērķdotāciju no valsts. Papildus tam ņemti aizdevumi Rīgas ielas remontam Baložos un Pļavniekkalna ielas ietves pabeigšanai.

 

Kas attiecas uz Rīgas ielu Baložos, ir noasfaltēts posms aptuveni 650 metru garumā līdz Olaines novada robežai, kas patiešām bija ļoti sliktā tehniskajā stāvoklī. Tāpat šajā posmā izbūvēts apvienotais gājēju un velo celiņš un uzstādīts apgaismojums. Rīgas ielas rekonstrukcijas izmaksas ir nepilni 384 000 eiro, 70% no tiem ir aizņēmums.

 

Pļavniekkalna ielas ietves 3. kārtu plānots pabeigt līdz gada beigām. Ietves 1. un 2. kārtas būvdarbi notika iepriekšējos divos gados, un to ietvaros uzstādīts luksofors pie Pļavniekkalna sākumskolas. Šogad īstenotā 3. kārta ietver atlikušā ietves posma izbūvi līdz autoceļam V2. Tāpat posmā no Naudītes ielas līdz autoceļam V2 tiks demontētas AS “Sadales Tīkls” kailvadu līnijas, tās aizstājot ar apakšzemes kabeļiem, un uzstādīts apgaismojums. Pļavniekkalna ielas ietves 3. kārtas izmaksas ir gandrīz 380 000 eiro, no tiem 266 000 eiro ir kredīts.       

 

Uzsākti arī Rāmavas ielas 2. kārtas pārbūves darbi, kas paredz asfalta seguma uzklāšanu un ietves izbūvi visā ielas garumā, kā arī apgaismojuma sistēmas modernizēšanu. Šo ielu plānots pabeigt nākamā gada vasarā, un projektam paredzētās kopējās 2. kārtas izmaksas pārsniedz 750 000 eiro. Šogad pašvaldība Rāmavas ielas pārbūvei jau iztērējusi 128 000 eiro un papildus 10 000 eiro - apgaismojuma rekonstrukcijai.

 

Arī Krustkalnu iedzīvotāju ilgi gaidītā ietve no tirdzniecības centra “A7” līdz Mežmalas ielai beidzot top. Ietve detālplānojuma izstrādes laikā bija ieplānota jau 2013. gadā. Šī projekta īstenošanā pašvaldība sadarbojas ar tirdzniecības centru “A7”, kas ziedojis ietves izbūvei 28 000 eiro. Papildus pašvaldība uzstādījusi arī apgaismojumu visā Mežmalas ielas garumā, šim mērķim atvēlot gandrīz 10 000 eiro no pašvaldības budžeta.

 

Šī gada sākumā notikušās iedzīvotāju un pašvaldības pārstāvju tikšanās laikā Mellupos tika nolemts sagatavot vēstuli VAS “Latvijas Valsts ceļi” ar lūgumu veikt Misas tilta remontu, kura drošība un vizuālā pievilcība jau ilgāku laiku satrauca vietējos iedzīvotājus. Iespējams arī pateicoties tam, “Latvijas Valsts ceļi” šoruden savā pārziņā esošo ceļu periodiskās uzturēšanas ietvaros veic tilta remontu.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

11.11.2015.

  Drukāt