Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros Ķekavas novadā pirmo reizi notika velobrauciens - "Ķekavas goda aplis 2010"

 
Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros Ķekavas novadā pirmo reizi notika velobrauciens - "Ķekavas goda aplis 2010", kas veltīs visā Eiropā rīkotajai akcijai „Diena bez auto”, kad iedzīvotāji tiek aicināti pilnībā iztikt bez automašīnu lietošanas.
 
 
22. septembrī pie Ķekavas novada pašvaldības tika dots starts velobraucienam "Ķekavas goda aplis 2010”, kurā piedalījās 29 dalībnieki, kopā veidojot 47 metru garu velosipēdu ķēdi – mērījums tika veikts sākumskolas stadiona sporta laukumā, visiem velosipēdiem sastājoties ciešā rindā vienam aiz otra. Velobraucienā piedalījās pašvaldības darbinieki, Domes vadība, deputāti, Kultūras aģentūras un Sporta aģentūras pārstāvji un citi interesenti. Ikvienam bija iespēja sniegt savu ieguldījumu sabiedrības vides apziņas veidošanā, lai motivētu cilvēkus atteikties no ieraduma vienmēr pārvietoties tikai ar auto. Dalībnieku un līdzjutēju vidū izskanēja ierosinājums šādus pasākumus rīkot arī turpmāk, kas arī tiks veikts – turpmāk katru gadu 22.septembrī tiks rīkots velobrauciens „Ķekavas goda aplis”!
 
Šīs akcijas mērķis bija popularizēt alternatīvas privātajam auto un akcentēt šādu alternatīvu risinājumu pozitīvo ietekmi uz sabiedrības veselību un vidi.
  
Piedalīties bija aicināts ikviens interesents, līdzi ņemot tikai velosipēdu, ķiveri un vēlmi piedalīties. 
  
Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros arī 18. septembrī pasākumā „Drošības diena” ikviens interesents varēja iegūt pirmās praktiskās iemaņas nūjošanā, kā arī iepazīties ar velodrošības noteikumiem, pirmās palīdzības sniegšanu un videi draudzīgiem laika pavadīšanas veidiem, piemēram, zīmēšanas konkurss, kā arī Baložu pilsētā notika Latvijas mēroga veloaktivitātes pasākumi – Velokrosa „Baloži 2010” 3.posms un „Baložu velodrošība” 3.posms (3.-5. klašu skolu komandām). 19.septembrī tika slēgta satiksme Skolas ielā, lai „Ražas svētku gadatirgus” laikā ielas braucamā daļa būtu slēgta autotransportam un iedzīvotāji pārvietotos tikai kājām. 22.septembrī dienas pirmajā pusē Ķekavas ambulancē notika bezmaksas holesterīna līmeņa noteikšana, lai mudinātu iedzīvotājus rūpēties par savu veselību.
 
 
Paldies visiem dalībniekiem par atsaucību un dalību pasākumā, ceram, ka ar katru gadu dalībnieku pulks palielināsies!
 
 
Par Eiropas Mobilitātes nedēļu
Kopš 2002. gada Eiropas Mobilitātes nedēļa katru gadu tiek organizēta laikā no 16. – 22.septembrim un ir veltīta ilgtspējīgai mobilitātei.
 
Šogad simtiem ciematu un pilsētu visā Eiropā un ārpus tās piedalīsies Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumos — nozīmīgākajā vispasaules pasākumā, kas veltīts ilgtspējīgam pilsētu transportam. Katru gadu Mobilitātes nedēļai ir sava tēma. Ar 2010. gada kampaņas moto — „Ceļo gudrāk, dzīvo labāk!” — tiek pievērsta uzmanība tam, cik kaitīga ir pašreizējo pilsētu transporta tendenču ietekme uz pilsētu iedzīvotāju veselību.  
 
Mobilitātes nedēļa vērsta uz cilvēku pārvietošanās paradumu mainīšanu, piedāvājot videi nekaitīgas alternatīvas autotransportam. Sabiedrībai tiek dotas iespējas izmēģināt alternatīvus pārvietošanās līdzekļus.
 
Lai iepazītos tuvāk ar Eiropas Mobilitātes nedēļas ideju un aktivitātēm, ikviens interesents var apmeklēt mājas lapu www.mobilityweek.eu
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
Vides un labiekārtošanas daļa
 

  Drukāt