Ķekava veidos veselīga dzīvesveida stratēģiju ar Eiropas atbalstu

Ķekavas novada pašvaldība ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kas ir ieguvusi iespējas veidot fizisko aktivitāšu un veselīga dzīves veida stratēģiju, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu.

 

Lai saņemtu ES finansējumu šim mērķim, Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra piedalījās Eiropas līmeņa projektu (programmas Erasmus+ Sports) konkursā, kur kopumā bija iesniegti vairāk kā 330 pieteikumu no daudzās Eiropas valstīm.

 

Dotāciju līgumu ar Eiropas Komisiju novembrī parakstīja Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra, un tā ietvaros turpmāko trīs gadu laikā paredzēts izstrādāt un ieviest veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju Ķekavas novadā.  Projekta īstenošanai šajos gados ir paredzēts izlietot     271 662 eiro, no kuriem 217 329 eiro ir Eiropas Savienības dotācija.

 

“Viens no galvenajiem projekta uzdevumiem ir aktivizēt un uzlabot sadarbību starp dažādām pašvaldības, valsts iestādēm un privātajām organizācijām, kas lielākā vai mazākā mērā ir iesaistītas veselību veicinošu fizisko aktivitāšu īstenošanā. Bieži vien dažādas iestādes veic vienu un to pašu darbu, kā arī to mērķi ir līdzīgi, taču dažkārt pietrūkst izpratnes un starpsektoru sadarbības, vienota programmatiskā redzējuma, kas apvienojot kopīgos pūliņus, ļautu lietas īstenot efektīvāk, proti, veicinātu iedzīvotāju pievēršanos fiziskām aktivitātēm, uzlabotu viņu veselību,” uzsver Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūras direktore Dace Cīrule.

 

Rīcības plāna izstrāde ir tikai daļa no Erasmus+ Sports programmas sadarbības partnerības starptautiskā projekta “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā“ paredzētajām aktivitātēm.

 

Fizisko aktivitāšu trūkums ir atzīts par vienu no galvenajiem priekšlaicīgas mirstības, slimību riska un dzīves kvalitātes pasliktināšanās faktoriem Eiropā. Saskaņā ar Eirobarometra 2014. gada pētījuma datiem 59% Eiropas Savienības pilsoņu apliecina, ka nekad vai ļoti reti nodarbojas ar jebkāda veida fiziskajām aktivitātēm. Latvijā šis rādītājs ir vēl augstāks - 69%.

 

 

Plašāka informācija: Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras projektu vadītājs Reinis Zobens, tālr. 22066443, reinis.zobens@kekava.lv.

 

Līdzfinansē Eiropas Savienības programma “Erasmus+”

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
25.11.2015.

  Drukāt