Biedrība Solis tuvāk īsteno projektu "Nākotnes atspulgi"

Biedrība Solis tuvāk sadarbībā ar starptautisko organizāciju Ida network no Bulgārijas kopā ar partneriem no Rumānijas, Serbijas, Polijas, Ungārijas un Igaunijas realizējuši projektu “Reflections of the future” (“Nākotnes atspulgi”) programmas Eiropa pilsoņiem aktivitātē Eiropas piemiņas pasākumi.

 

 

Projekta mērķis bija apkopot vēstures liecības (aculiecinieku atmiņas, tikšanās ar vēsturniekiem, arhīvu darbiniekiem) par komunisma režīma noziegumiem, izveidot virtuālo muzeju un publicēt tur apkopotos materiālus un projektā izstrādātās interaktīvās spēles, iepazīstināt ar apkopotajiem materiāliem un vēstures liecībām jauniešus. Biedrība Solis tuvāk apkopoja vairāk kā 15 atmiņu stāstus, ko sadarbībā ar Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centru ierakstīja audio failos.

 

Projekta ietvaros tika novadītas ekskursijas uz Stūra māju, Līgatnes bunkuru, Zeltiņu raķešu bāzi un Aukstā kara muzeju Plungē, Lietuvā, kurās piedalījās 178 dalībnieki. Ar biedrības un citu projekta partneru izstrādātajām interaktīvajām spēlēm un atmiņu stāstiem iespējams iepazīties projekta mājas lapā http://gmc-bg.com/Museum/. Projekta noslēgumā no 5.-8.oktobrim Sofijā notika starptautiska konference par totalitārismu mūsdienās, kurā piedalījās 40 dalībnieki no dažādām valstīm.

 

Andra Vanaga

Biedrība „Solis tuvāk” valdes locekle, projekta koordinatore

25.11.2015.

  Drukāt