Par autoceļu uzturēšanu ziemā

Viena no pašvaldības funkcijām ir nodrošināt pašvaldībai piederošo ceļu uzturēšanu, kas ietver arī brauktuvju attīrīšanu no sniega. Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā ar sniega tīrīšanu no pašvaldības ielām un ceļiem Ķekavas novadā nodarbojas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA „Ķekavas sadzīves servisa centrs”, SIA „Līves 2” un SIA „Baložu komunālā saimniecība”.

 

 

Lai arī pēdējos gados sniega nav bijis daudz, prognozēt iespējamo darba apjomu nav iespējams. Vislielākie sarežģījumi ziemā rodas ilgstošas snigšanas rezultātā. Pašvaldības ceļi ziemā tiek tīrīti atbilstoši visā valstī noteiktām prasībām. Kā pirmie tiek attīrīti novada maģistrālie ceļi un ielas, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports un skolēnu autobuss, kā arī stāvlaukumi pie skolām un bērnudārziem.

 

Iedzīvotāji nepieciešamības gadījumā var sazināties ar ceļu uzturētājiem un sniegt informāciju par tiem pašvaldības ielu vai ceļu posmiem, kuri nav attīrīti vai kuros nepieciešama ceļa seguma apstrāde ar pretslīdes materiāliem.

 

 

 

Tālruņa numuri:

 

  • SIA „Ķekavas sadzīves servisa centrs” Ķekavas pagastā, tālrunis 67937363;
  • SIA „Baložu komunālā saimniecība” Baložos, tālrunis 27734604;
  • SIA „Līves 2” Daugmales pagastā, tālrunis 27055398.

Kontaktpersona Ķekavas novada pašvaldībā: ceļu uzraudzības speciālists Arvis Krūmiņš, tālrunis 67847163

 

Tā kā pašvaldība budžeta līdzekļus drīkst lietot tikai savu ielu un ceļu uzturēšanai, servitūtu un privāto ceļu tīrīšana paliek to īpašnieku ziņā. Iedzīvotājiem ir iespēja personīgi vienoties par sniega tīrīšanu ar iepriekš norādītajiem pašvaldības uzņēmumiem vai ar jebkuru citu privāto pakalpojuma sniedzēju.

 

Lai ziemas iestāšanās nesagādātu raizes, Ķekavas novada atbildīgie dienesti ir gatavi darbam, taču pašu autovadītāju ziņā ir būt piesardzīgiem, ievērot drošu distanci un braukšanas ātrumu, kā arī parūpēties par sava transporta līdzekļa tehnisko stāvokli un atbilstību lietošanai ziemā.
 




Sabiedrisko attiecību daļa
26.11.2015.

 

  Drukāt