Piesaki savu būvi skatei "Gada labākā būve Latvijā 2015"

Piedalies dārgakmeņu meklēšanā Latvijā! Latvijā ir daudz dārgakmeņu – tās ir mūsu izcilās būves, kuras ir retums ar savu spēku un enerģiju. Tāpēc šogad ikviena no septiņām nominācijām skatē „Gada labākā būve Latvijā 2015” ir nosaukta kāda dārgakmens vārdā, kas piešķir tai savu auru.



Dzīvojamā jaunbūve. Pasargā no stresa, nomierina un pozitīvi uzlādē.
Akmens – gaišā jašma.


Sabiedriskā jaunbūve
. Dod enerģiju un ir optimisma avots.
Akmens – sarkanais rubīns.


Pārbūve.
Ļauj atgūt spēku un pārtapt, piešķir izlēmību.
Akmens – dzeltenais cirkons.


Atjaunošana.
Sargā pret pārmērībām, sniedz harmoniju un komfortu.
Akmens – violetais ametists.



Restaurācija.
Saudzē skaisto un unikālo.
Akmens – brūnsarkanais granāts.

 


Inženierbūve.
Palīdz sadarboties un piešķir saprātu.
Akmens – zilais safīrs.

 


Ainava.
Veicina auglību, mieru un harmoniju.
Akmens – zaļais smaragds.



Tu noteikti zini šādu jaunu un vērtīgu būvi Latvijā, jo pats esi to būvējis, iecerējis vai projektējis, tava novada cilvēki to lieto vai arī tā šobrīd ir tavā īpašumā. Dalies ar paveikto!



No 23. novembra līdz 2016. gada 15. janvārim Latvijas Būvkomersantu reģistrā reģistrēti būvuzņēmēji, nozares sabiedriskās organizācijas, pasūtītāji, projektētāji un pašvaldības var izvirzīt vienīgajai būvniecības nozares profesionālo organizāciju organizētai valsts mēroga skatei „Gada labākā būve Latvijā 2015” būves vienā no septiņām nominācijām.



Skati „Gada labākā būve Latvijā 2015” (2015. gada 23. novembris – 2016.gada 17. marts) organizē Latvijas Būvnieku asociācija, Latvijas Būvinženieru savienība un Būvniecības attīstības stratēģiskā partnerība sadarbībā ar nozares profesionālajām organizācijām – Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi, Latvijas Akustiķu apvienību, Latvijas Ainavu arhitektu biedrību, LAK Restauratoru ģildi, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociāciju, biedrību "Latvijas Ceļu būvētājs", Latvijas Ģeotehniķu savienību, Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju, Latvijas siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienību, Transportbūvju inženieru asociāciju, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Latvijas Pašvaldību savienību un Latvijas Elektroenerģētiķu, energobūvnieku asociāciju, Latvijas Arhitektu savienību, kā arī Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas fakultāti un laikrakstiem „Dienas Bizness” un „Latvijas Avīze”.



Skates „Gada labākā būve Latvijā 2015” mērķis ir noteikt un popularizēt labi projektētās un uzbūvētās būves Latvijā 2015. gadā, veicināt profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem.



Skate „Gada labākā būve Latvijā 2015” notiek jau astoņpadsmito reizi.

Skate tiek balstīta uz skaidri definētiem kvalitātes kritērijiem, objektu novērtēšanā piedalās nozares labākie profesionāļi un eksperti.
Skate ir pieejama visiem būvniecības dalībniekiem. Skate notiks trīs kārtās, no kurām trešā kārta būs publiska – finālistu būvkompānijas uzstāsies ar objekta prezentāciju, kurā pamatos, kādēļ šis objekts pretendē uz balvu. Skates “Gada labākā būve Latvijā 2015” fināls, uzvarētāju apbalvošana un starptautiska konference „Droša un kvalitatīva būvniecība”  2016. gada 17. martā veidos „Būvniecības dienu”, kas būs pieejama visiem interesentiem.

Dalies ar savu dārgakmeni pa tālruni 67228584, e-pastu: lba@latnet.lv www.gadabuve.lv www.facebook.com/gadabuve www.twitter.com/GadaBuveLV www.latvijas-buvnieku-asociacija.lv

 

 

 

  Drukāt