Ar interesi aizvadīta tehniskā jaunrades diena Ķekavā

11.decembrī Ķekavas sākumskolā notika tehniskā jaunrades diena ar radošām darbnīcām un sacensībām bērniem un jauniešiem. Mūsdienu tehnoloģiju laikmets ir bez robežām - robotikas, mehānikas, elektronikas, ķīmijas zinātnes, kuras būs iespēja apgūt un iepazīt sešās dažādās, aizraujošas un modernās darbnīcās.

 

 

Jaunrades dienā bērniem un jauniešiem bija iespēja  darīt šķietami neiespējamo -  likt diviem maziem robotiem cīkstēties sumo robotu darbnīcās, vērot paraugdemonstrējumus kā tiek vadīta bezvadu elektrība. Jaunieši varēs palaist gaisā savu pirmo raķeti un lidmodeli un izprast to mehānismu un būvi. Šobrīd pasaulē viens no aktuālākajiem izgudrojumiem ir 3D printeri, kuru paraugdemonstrējumus varēs vērot, kādā no jaunrades dienu darbnīcām.

 

Jaunrades diena Ķekavā tika organizēta, lai rosinātu bērnu un jauniešu interesi par tehnisko jaunradi un inženierzinātnēm, kā arī attīstīt teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas.Tajā piedalījās skolēni no Ķekavas un Baložu vidusskolām, Daugmales pamatskolas un Pļavniekkalna sākumskolas, kā arī no Privātskolas “Gaismas tilts`97”.

Ķekavas Jaunrades dienu organizēja Ķekavas novada pašvaldība.

 

Sabiedrisko attiecību daļa
14.12.2015.

 

  Drukāt