Ķekavas regbija kluba komanda Dubaijā tiek līdz ceturtdaļfinālam
No Dubaijas "Emirates Airline Rugby Sevens" turnīra atgriezusies Ķekavas kluba "Miesnieki" regbija komanda "Transact Pro", kas savā debijas reizē "International Open" turnīrā aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.
 

Šis turnīrs bija "trekns punkts" 2015. gada sezonai, kurā "Transact Pro" piedalījās trīs augsta līmeņa starptautiskos regbija-7 turnīros. Komandas menedžeris Anatolijs Vasiļjevs pavēstīja, ka Dubaijā vienuviet notika 16 dažāda līmeņa regbija-7 turnīri. "Transact Pro" startēja "International Open" turnīrā, kas rangā bija otrais spēcīgākais turnīrs vīriešiem aiz "HSBC" Pasaules sērijas, kurā sacentās pasaulē vadošās nacionālās izlases.



"Transact Pro" uz Dubaiju veda ļoti pieredzējušu sastāvu ar vairākiem nopelniem bagātiem Latvijas regbistiem ierindā. Sastāvā bija abu Latvijas nacionālo izlašu kapteiņi Viktors Silvoniks un Elmārs Šefanovskis, 2014. gada Latvijas labākais regbists Leno Bramanis, Nīderlandē spēlējošais Andrejs Aleksandrovs, Latvijas regbija-7 izlases spēlētāji Toms Asejevs un Emīls Balodis.

 

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas komandai apakšgrupā četru komandu konkurencē bija jāizcīna vismaz otrā vieta. Grupu turnīrā "Transact Pro" regbisti vispirms saņēma tehnisko uzvaru par "Moosa Daly Willd Geese". Tad nācās zaudēt "Exeter Baa Baa's" komandai, kas pēc tam aizkļuva līdz finālam, bet izšķirošajā cīņā izdevās uzveikt "Mauritian Barbarians".

 

Ceturtdaļfinālā "Transact Pro" pretī stājās "Racing RFC Lagos" komanda no Nigērijas, kas pusfinālu bija sasniegusi arī pirms gada. "Kaut arī spēle tika zaudēta, tā tika noslēgta ar mūsu piezemējumu un labām emocijām. "Transact Pro" turnīru noslēdza dalītā 5.–8. vietā, kas nodrošina komandai dalību arī nākamā gada turnīrā. Zaudējām ļoti augsta līmeņa komandām, kas nodemonstrēja līmeni, uz kādu mums būtu jātiecas," norādīja Anatolijs Vasiļjevs.



"Šis turnīrs bija ļoti vērtīgs mūsu regbistiem, kas nākamgad pretendēs uz iekļūšanu Latvijas regbija-7 izlasē. Mūsu komandas spēlētāji Latvijas izlasi allaž ir pārstāvējuši kuplā pulkā. Šogad gūtā pieredze, piedaloties trīs augsta līmeņa starptautiskos regbija-7 turnīros Amsterdamā, Romā un Dubaijā, noteikti veicinās spēlētāju izaugsmi, līdz ar to pastiprinās arī Latvijas izlasi."



Pēc A. Vasiļjeva vārdiem, komandas gaitām Dubaijā līdzi juta arī tur mītošie latvieši. Viens no tiem bija Latvijas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos pilnvarotais lietvedis Rūdolfs Brēmanis.

 

Aprinkis.lv
09.12.2015.

  Drukāt