Atklāj jaunas zupas virtuves

 

Sākot ar 1. oktobri Valdlaučos un Rāmavā darbojas zupas virtuves, kur tuvākās apkaimes maznodrošinātie un trūcīgie iedzīvotāji divas reizes nedēļā var saņemt brīvpusdienas.

 

Valdlauču, Rāmavas, Kaļķa cepļa un Rudzāju maznodrošinātie un trūcīgie iedzīvotāji brīvpusdienas līdzņemšanai var saņemt katru pirmdienu un piektdienu – pulksten 12.00 pie Depkina muižas, Rāmavā un pulksten 13.00 Meistaru ielā 1, Valdlaučos (SEB bankas teritorijā).

 

Šīs zupas virtuves tapušas pēc Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas draudzes iniciatīvas, kas šobrīd apmaksā brīvpusdienas. Arī Ķekavas novada Dome, atbalstot šo iedzīvotājiem būtisko sociālo palīdzību, nepieciešamības gadījumā piešķirs papildus finansējumu un zupas virtuves tālākai darbībai paredzēs līdzekļus nākamā gada budžetā.

 

Sākotnēji, lai apspriestu zupas virtuves iespējamo atrašanās vietu un uzklausītu sabiedrības viedokli šajā jautājumā, Ķekavas novada pašvaldība septembra vidū aicināja uz tikšanos Valdlauču iedzīvotājus. Pašvaldības iecere bija izvietot zupas virtuvi kādā no pašvaldības esošajām mītnēm Valdlaučos, taču sanākušie šo piedāvājumu noraidīja. Ievērojot iedzīvotāju izteiktos argumentus, Ķekavas novada Dome meklēja citas iespējamās zupas virtuves atrašanās vietas.

 

Novadā šobrīd darbojas sociālā virtuve Ķekavā un zupas virtuve Baložos, kur ik mēnesi darbadienās ietur maltītes vairāki desmitu trūcīgo novada iedzīvotāju Tiem, kuri nevar ierasties, sociālais dienests sarūpē pārtikas paku, tajā iekļaujot tādus nepieciešamos pārtikas produktus kā, piemēram, sviestu, makaronus, zirņus, eļļu, miltus un citus produktus.

 

 

 
 
 
 
  Drukāt