Ķekavā atklāj vienotā klientu apkalpošanas centra jaunās telpas (papildināts ar FOTO)

18. decembrī Ķekavā svinīgi tika atklātas vienotā klientu apkalpošanas centra jaunās telpas, kurās  iedzīvotāji un uzņēmēji sākot ar šo mēnesi var vienkopus saņemt valsts un pašvaldības pakalpojumus.

 

Lai veiktu Ķekavas novada pašvaldības administrācijas telpu pielāgošanu vienotā klientu apkalpošanas centra vajadzībām, tika saņemts līdzfinansējums no valsts budžeta 11 300 eiro apmērā. Papildus tam pašvaldība ik mēnesi saņems valsts budžeta dotāciju centra darbības nodrošināšanai – uzturēšanai un nodarbināto atlīdzībai - 1300 eiro apmērā.

 

Atklāšanā piedalījās arī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics un pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas  - Pašvaldību departamenta direktors Aivars Draudiņš, Publisko pakalpojumu departamenta Vienas pieturas aģentūras nodaļas vadītājs Jānis Glazkovs un vecākā eksperte Maija Anspoka.

 

Publisko pakalpojumu nodrošināšana sabiedrībai ir viens no valsts un pašvaldību galvenajiem uzdevumiem. Taču daudziem cilvēkiem vēršanās iestādēs izraisa negatīvas emocijas, jo nav saprotama birokrātisko lietu kārtība vai bijusi nepatīkama iepriekšēja pieredze. Taču, lai atvieglotu iedzīvotājus no liekas laika un citu resursu tērēšanas, braukājot pa iestādēm Rīgā vai citviet, Ķekavas novada pašvaldībā ir iespējams saņemt pieprasītākos valsts pārvaldes pakalpojumus vienuviet - Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Nodarbinātības valsts aģentūras, Uzņēmumu reģistra, Valsts zemes dienesta un Lauku atbalsta dienesta (no 2016. gada aprīļa) - pamatpakalpojumus. 

 

Šobrīd iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir pieejami aptuveni 2000 valsts un pašvaldību piedāvātie publiskie pakalpojumi, kurus iespējams saņemt vairāk nekā 900 vietās visā Latvijā.  Rīgas reģionā šogad darbu uzsākuši 11 Valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri.

 

Vairāk informācijas par valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem iedzīvotāji var uzzināt pašvaldībā vai portālā www.latvija.lv – “Pakalpojumu centri”.

 

Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Ķekavā:

  • Adrese: Gaismas iela 19, k.9, Ķekava, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads;
  • Darba laiks: pirmdienās 8.00-18.00, otrdienās, trešdienās 8.00-17.00, ceturtdienās 9.00-19.00, piektdienās 8.00-14.00. 

 

Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centra pakalpojumus var saņemt arī Baložos:

  • Adrese: Uzvaras prospekts 1A, Baložu pilsēta, Ķekavas novads
  • Darba laiks: pirmdienās 8.00-18.00, otrdienās, trešdienās 8.00-17.00, ceturtdienās 9.00-19.00, piektdienās 8.00-14.00.  Pārtraukums, izņemot, piektdienas - 13.00-14.00.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
18.12.2015.

  Drukāt