Barikādēm 25 gadi - atceres pasākums

Latvijas Republikas Kultūras ministrija sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrību, atzīmējot 1991.gada barikāžu 25. gadadienu, 2016. gada 16. janvāri rīko atceres pasākumu Rīgā, kas iecerēts kā paaudžu tikšanās atmiņās un mūzikā. Pasākumā tiek gaidīti barikāžu dalībnieki un viņu tuvinieki unikālā nevardarbīgās pretošanās brīža atcerei.

 

Pasākumā aicināti piedalīties 1991. gada barikāžu dalībnieki no visiem Latvijas reģioniem.

 

16.janvārī Ķīpsalas izstāžu hallē no plkst. 15.00 līdz 19.30. 1991.gada barikāžu atceres pasākumā piedalīsies sabiedrībā zināmas personas, tostarp Latvijas Valsts prezidents. Programmā paredzēti barikāžu piemiņai veltīti video stāsti, uzrunas, dzejas lasījumi un muzikāli priekšnesumi. Muzikālo programmu nodrošinās grupas Dzelzs vilks, jaundibinātā mūsdienu tautas mūzikas apvienība Jauno Jāņu orķestris, muzikālā apvienība Raxiu raxti, etnorokgrupa ElektroFolĶ Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris Sāla, Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris SPO, kā arī jaunā un talantīgā dziedātāja Aleksandra Špicberga u.c.

 

Dalībnieku pieteikšana pasākumam tiek organizēta līdz 2016.gada 1 l.janvārim (ieskaitot) rakstot uz e-pastu barikadesffilka.edu.lv vai zvanot pa tālr. 67213525. Būsim pateicīgi par atsaucību un atbalstu pasākuma veiksmīgai norisei!

 

 

Kultūras ministrija
21.12.2015.

  Drukāt