Jauniešu gada balva sportā 2015

 

Pērnā gada izskaņā, 29. decembrī, Ķekavas sporta klubā norisinājās „Jauniešu gada balva sportā 2015”. Ķekavas novada sporta aģentūra pulcēja labākos jaunos sportistus, komandas un viņu trenerus, lai pasākuma svinīgajā ceremonijā pasniegtu 13 gada balvas septiņās nominācijās un paziņotu 2015.gada populārāko sportistu un komandu vārdus.
Aizvadītais gads Ķekavas novada sporta dzīvē bijis panākumiem bagāts – decembra sākumā tika sadalītas Sporta laureāta balvas, bet Jauniešu gada balvai sportā 2015 tika pieteikti 67 augstākie sasniegumi sportā. Pēc Vērtēšanas komisijas rūpīga darba Jauniešu gada balvas svinīgajā ceremonijā tika pasniegti 13 apbalvojumi septiņās nominācijās.
Nominācijā 2015.gada panākums sportā jaunietēm balvas saņēma vairākas zeltas medaļas Latvijas čempionātā un starptautiskās sacensībās izcīnījusī vieglatlēte Patrīcija Cīrule, Latvijas čempionāta vindsērfingā sudraba medaļas ieguvēja, Eiropas un pasaules čempionāta dalībniece Annija Punte un karatē meistare Jeļizaveta Kiseļova, kura pērn izcīnījusi zeltu starptautiskos turnīros un Latvijas čempionātos.
Par 2015.gada panākumu sportā jauniešiem tika atzītas Haralda Bensona uzvaras Latvijas, Baltijas un Pasaules čempionātos apvidus loka šaušanā un džudista Ričarda Krūkļa zelta medaļas Latvijas meistarsacīkstēs un veiksmīgā dalība Eiropas, Pasaules čempionātos. Tehniskajā sporta veidā gada balvu saņēma Latvijas un starptautiskā mēroga sacensībās godalgoto vietu ieguvējs, motosportists Tomass Šaicāns.
Aizvadītā gada komandas panākuma balva tika pasniegta starptautiskā basketbola turnīra bronzas medaļniecēm un Latvijas jaunatnes līgas 6.vietas ieguvējām – Ķekavas meiteņu basketbola komandai (U13) – un Florbola kluba „Ķekavas Bulldogs” zēnu komandai (U16), kas izcīnīja uzvaru Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē un ieguva otro vietu Latvijas čempionātā, kā arī Baložu vidusskolas velodrošības komandai, kuraieguva 3.vietu Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās.
Nominācijā Uzlecošā zvaigzne 2015 balvas saņēma daudzsološais riteņbraucējs Elvijs Zommers, kurš ieguvis vairākas godalgotas vietas Latvijas mēroga sacensības un talantīgā sporta deju dejotāja, Latvijas kausa izcīņas medaļniece Evelīna Inne, kura kopā ar savu deju partneri Klimentiju Koņevu iepriecināja visus apbalvošanas ceremonijas apmeklētājus.
Tā kā sportistu un, jo īpaši jauno censoņu panākumi ir arī viņu treneru nopelns un lepnums, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra pasniedza Labākā jauniešu trenera 2015 balvu. To saņēma Ķekavas meiteņu basketbola komandas trenere Sarmīte Čapa un sporta kluba „Ķekavas Šautra” vadītājs, loku šaušanas treneris Juris Novožilovs.
Šajā gadā laureātu izvēli noteica ne tikai Vērtēšanas komisija, bet arī aktīvie Ķekavas novada iedzīvotāji, elektroniski balsojot par Ķekavas novadā populārāko sportisti, sportistu, komandu un sporta veidu jauniešu vidū. Starp sportistiem lielāko atzinību guva peldētāji Mārcis Videnieks un Emīlija Stāmere, peldēšanai kļūstot arī par populārāko sporta veidu 2015.gadā. Tikmēr komandu nominantu vidū lielāko balsu skaitu guva „Ķekavas Bulldogs” zēnu komanda (U16).
Pēc svinīgās apbalvošanas ceremonijas Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras direktores Daces Cīrules un Aigara Vītola vadībā un pateicības vārdiem visiem sporta dzīves veidotājiem un atbalstītājiem, Jauniešu gada balvas svinības turpinājās pasākuma saviesīgajā daļā – ballītē ar DJ Kārli Blumfeldu.
Vēlreiz sveicam visus Jauniešu gada balvas sportā laureātus 2015 un pasakāmies tiem, kuri ar savām zināšanām, atbalstu un veselīgo konkurenci palīdzēja gūt šos izcilos sasniegumus! Lai tie kļūst par stimulu un motivāciju izvirzīt un sasniegt aizvien augstākus mērķus Jaunā gadā!
Ķekavas novada sporta aģentūra
04.01.2016.
  Drukāt