2015. gadā Ķekavas novadā reģistrēti 202 jauni uzņēmumi

Neraugoties uz kopējo tendenci valstī samazināties jaunu reģistrēto uzņēmumu skaitam un pieaugt likvidēto skaitam, Ķekavas novadā jaunu reģistrēto uzņēmumu skaits trīs reizes pārsniedzis likvidēto komersantu skaitu.

 

Kā norādīts portāla Pilseta24.lv publicētā pētījumā, praktiski visās Latvijas lielākajās pilsētās novērota tendence samazināties jaunu reģistrēto uzņēmumu skaitam un pieaugt likvidēto skaitam. Analizējot kopējo uzņēmumu skaita bilanci lielākajās Latvijas pilsētās, redzams, ka tikai četrās pilsētās pagājušajā gadā tas bijis ar plusa zīmi. Jaunu reģistrēto uzņēmumu skaits bijis lielāks nekā likvidēto tikai Jelgavā, Jūrmalā, Rīgā un Valmierā. Pārējās pilsētās likvidēto uzņēmumu skaits pārsniedzis reģistrēto vidēji par septiņiem uzņēmumiem.

 

 

Kopš 2012. gada kritums turpinās arī Rīgā, kur aizvadītajā gadā reģistrēts 7931 jauns uzņēmums, kas ir par 13% mazāk nekā gadu iepriekš.

 

Citāda tendence vērojama Pierīgas novados, kur jaunu reģistrēto uzņēmumu skaits pat vairākkārt pārsniedzis likvidēto komersantu skaitu. Tā piemēram, Mārupes un Ķekavas novados jaunu reģistrēto skaits pērn bijis pat trīs reizes lielāks nekā likvidēto. Mārupē reģistrēti 216 jauni uzņēmumi, Ķekavā - 202, Ogrē - 197 un Salaspilī - 153, kas jaunu reģistrēto uzņēmumu skaita ziņā pērn apsteigušas gan Ventspili, gan Valmieru un Rēzekni. 

 

 

Kopumā aizvadītajā gadā reģistrēts pēdējo piecu gadu zemākais jaunreģistrēto uzņēmumu skaits, reģistrēti kopumā 13 483 jauni uzņēmumi, kas ir par 10% mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt likvidēto uzņēmumu skaits 2015. gadā palielinājies par 57%, liecina "Lursoft" apkoptā informācija.

 

Vairāk lasiet www.pilseta24.lv

 

Sabiedrisko attiecību daļa

07.01.2015.

 


 

  Drukāt