Pasaules Sniega dienu Ķekavā atzīmē ar Šļūkšanas festivālu

Atzīmējot Vispasaules sniega dienu, 16. janvārī Ķekavā notika Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra  rīkotais pirmais netradicionālais “Šļūkšanas festivāls”, pulcējot 127 dalībniekus.

 

 Šī pasākuma mērķis - piedāvāt aktīvās atpūtas iespējas aukstajā ziemas sezonā Ķekavas iedzīvotājiem, veicināt veselīgu dzīves veidu, rosināt radošo iztēli individuālā vai kopējā komandas tēla veidošanā, kā arī atbalstīt ģimeņu kopā būšanu un saturīgas jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas.

 

 Visus dalībnieku braucienus vērtēja žūrijas komisija trīs dalībnieku sastāvā - goda žūrijas loceklis, visaktīvākais Ķekavas novada pasākumu apmeklētājs - Jānis Sedliņš, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru pārstāvēja direktore Linda Vaškevica – Veita. Savukārt par trešo žūrijas dalībnieku tika iecelts pasākuma atraktīvais vadītājs - Edgars Varaņickis.

 

Ģimeņu kategorijā startēja astoņas komandas, kuras tika vērtētas trīs nominācijās. Par stilīgāko ģimeni žūrija nominēja “Minkānu” komandu, par jautrāko “Vaļuku” komandu un par drošāko “Rūķīšu kastīšu” komandu. Visas trīs komandas saņēma balvas no uzņēmuma “Putnu fabrika Ķekava” produkcijas izlases veidā un diplomus. Pārējie ģimeņu kategorijas dalībnieki saņēma veicināšanas balvas no Jaunatnes iniciatīvu centra.

 

Grupu kategorijā startēja septiņas komandas ar kopējo dalībnieku skaitu – 45. Grupu komandas izcēlās ar savu radošumu komandas dalībnieku un šļūcamā ekipējuma noformējumā. Par “Dižāko mafiju” viennozīmīgi tika nominēta komanda “Uzvarētāji”,” par  “Skaļāko bandu – “Krutās puķes”, bet Atraktīvāko grupējumu komandas titulu ieguva  “Ķekavas pūķis”. Visi uzvarētāji saņēma karstas un gardas picas no ekspresrstorāna “Ņamma” un šļūcampannas no Jaunatnes iniciatīvu centra.

          

 

 

Individuālajā kategorijā savu dalību pieteica 46 šļūcēji. Par visātrāko šļūcēju pēc papildus brauciena, sacenšoties ar savu brāli Jorenu, uzvaru izcīnīja Jurita Stikāne. Par vistālāko šļūcēju kļuva Renārs Vaļuks. Un daiļšļūkšanas nominācijā žūrija uzvarētājas titulu piešķīra Ritai Danielai Missai. Visi šīs disciplīnas dalībnieki saņēma balvas no Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra.

 

Izsakām pateicību AS "Putnu fabrika Ķekava" par dalībniekiem sagādāto cienastu un dāsnajām balvām ģimeņu vērtēšanas kategorijā, ekspresrestorānam "Ņamma" par gardajām un karstajām picām grupu braucienu uzvarētājiem, žūrijai par objektīvajiem vērtējumiem, Edgaram Varaņickim par atraktīvo pasākuma komentēšanu, Raivim Zubankovam par pasākuma muzikālo noformējumu, brīvprātigajām Ilonai un Luīzei par atbalstu un visiem pasākuma dalībniekiem par lielisko izdomu!

 

 

Jaunatnes iniciatīvu centrs

18.01.2016.


 

 

 

  Drukāt