Apstiprina aizņēmuma saņemšanu Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecībai: sākas pirmie būvdarbi un mainīta satiksmes organizācija

 

 

Ķekavas novada pašvaldība šonedēļ saņēmusi Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes oficiālo atbildi, kurā tā apstiprina pašvaldībai aizņēmuma izsniegšanu Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecībai.

 

 Kopējās izmaksas Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecībai ir 10,1 milj. eiro apmērā, no tiem aizņēmums no valsts  - aptuveni  7,6 miljonu eiro apmērā. Bet  25 %, proti, 2,5 milj. eiro no kopējās summas segs pati Ķekavas novada pašvaldība, 2016. gadā šim mērķim ieplānojot 1,6 milj. eiro, bet 2017. gadā - aptuveni 934 000 eiro.  

 

Ķekavas sākumskolas 3. kārtā tiks izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai un citiem sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, bērnu baseins peldētprasmes apguvei. Paredzēts, ka šo skolas infrastruktūru no mācībām brīvajā laikā varēs apmeklēt ne tikai pārējo skolu skolēni un Sporta skolas audzēkņi, bet arī novada iedzīvotāji.

 

Līdz ar aizņēmuma saņemšanu Ķekavas novada pašvaldība var dot “zaļo gaismu” būvniekam uzsākt veikt 3. kārtas būvniecības sagatavošanas darbus. Tāpēc iedzīvotājiem jaunās Ķekavas sākumskolas apkārtnē būs jāsastopas ar satiksmes organizācijas maiņu un dažādiem ierobežojumiem -   proti, iedzīvotājiem būs liegta apstāšanās un stāvēšana Īguma ielā tikko būvuzņēmējs norobežos būvlaukumu un uzstādīs ceļazīmes. Tiks izveidots pagaidu stāvlaukums Rīgas ielas 36/6 (mājas “Saulstari”) galā. Karte.

 

Atgādinām, ka 2015. gada janvārī tika atklāta Ķekavas sākumskolas 2. kārta. Pēc tam tika sagatavoti nepieciešamie dokumenti un tehniskā specifikācija iepirkuma izsludināšanai uz Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecību. Iepirkumā uzvarēja būvfirma - SIA “Abora”, kura arī būvēja skolas abas pirmās kārtas. Līgumu par Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecību parakstīja domes priekšsēdētājs Andis Damlics un SIA “Abora” valdes loceklis Juris Kravalis 2015. gada 18. augustā. 

Lai saņemtu aizņēmumu, tika sagatavota nepieciešamā informācija Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei saistībā ar Ķekavas novada izglītības infrastruktūras objekta tehniskā projekta “Ķekavas sākumskolas 3.kārtas būvniecība” realizēšanai nepieciešamo ilgtermiņa saistību uzņemšanos.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

22.01.2016.

 

  Drukāt