Atkušņa dēļ atrašanās uz ledus ir ļoti bīstama

Gaisa temperatūrai pakāpjoties virs 0, ledus kārta upēs un ezeros kļuvusi trausla un nevienmērīga, tādēļ atrašanās uz ledus vērtējama kā ļoti bīstama.

Sakarā ar ūdens līmeņa svārstībām Daugavā, ko izraisa Rīgas HES darbība, ledus kārta ir izveidojusies daudzslāņaina. Tas nozīmē, ka ledus nav vienmērīga masa un, atrodoties uz tā, cilvēks pakļauj sevi lielam riskam.

 

Šajā ziemā Ķekavas novadā ar sniega motociklu Daugavā ielūzis un gājis bojā viens cilvēks, tādēļ atgādinām, ka Ķekavas novada Saistošie noteikumi nr. 25/2011 “Sabiedriskās kārtības noteikumi Ķekavas novadā” nosaka, ka uzbraukt ar mehānisko transporta līdzekli uz ledus ūdenstilpnēs ir AIZLIEGTS, izņemot gadījumus, kad nepieciešams sniegt palīdzību vai apsaimniekot ūdenstilpni. Šo noteikumu pārkāpšanas gadījumā var tikt piemērots sods līdz 142 eiro.

Arī Rīgā no pirmdienas, 1.februāra, jau noteikts paaugstinātas bīstamības periods uz visu pilsētas teritorijā publiskās vietās esošo ūdenstilpju ledus.

Cilvēkiem neiesaka iet uz ledus, ja tas nav vismaz 10 centimetrus biezs. Lai brauktu, piemēram, ar sniega motociklu uz ledus, tam jābūt vismaz 15-20 cm biezam. Lai mēģinātu braukt ar automobili, tad ledus biezumam jābūt vismaz 20-30 cm. Turklāt jāņem vērā, ka ledus biezums virs upēm dažādās vietās var ievērojami atšķirties un būt nevienmērīgs.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

02.02.2016.

  Drukāt