Paraksta līgumu par aizņēmuma saņemšanu sākumskolas 3. kārtas būvniecībai

12. februārī parakstīts aizņēmuma līgums starp Ķekavas novada pašvaldību un Valsts kasi par 7.6 miljonu liela aizdevuma saņemšanu Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecībai.

 

Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecībai nepieciešamā summa ir 10,1 milj. eiro, no tiem aizņēmums no valsts ir 7,6 miljoni eiro. Pārējos  2,5 milj. eiro no kopējās summas segs pati Ķekavas novada pašvaldība. Plānots, ka 2016. gadā no aizņēmuma summas tiks izlietoti 4.8 milj. eiro, bet 2017. gadā atlikušie 2.8 milj. Savukārt pašvaldības budžeta līdzekļi sākumskolas būvniecībai sadalīti, ieplānojot 1.6 milj. 2016. gadā, bet atlikušo nepilnu miljonu – 2017. gadā.

 

Līdz ar aizņēmuma saņemšanu sākti 3. kārtas būvniecības sagatavošanas darbi. Ir nožogota būvlaukuma teritorija, tā atbrīvota no augļu kokiem un krūmiem, kā arī sākta teritorijas zemes virskārtas noņemšana. Uzstādīta būvnieku pilsētiņa darba organizēšanai.

 

Tāpat būvlaukuma apkārtnē mainīta satiksmes organizācija, proti, iedzīvotājiem liegta apstāšanās un stāvēšana Īguma ielā, taču izveidots pagaidu stāvlaukums ar šķembu segumu Rīgas ielas 36/6 (mājas “Saulstari”) galā.

 

Jau vēstīts, ka Ķekavas sākumskolas 3. kārtā tiks izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai un citiem sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, bērnu baseins peldētprasmes apguvei.   

 


            

 

Baseinu pamatā izmantos Ķekavas sākumskola, sporta skola un citas novada izglītības iestādes, bet no mācībām brīvajā laikā tas būs pieejams arī novada iedzīvotājiem.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

19.02.2016.

 

 

  Drukāt