Eirovīzijas dziesmu konkursā Latviju šogad pārstāvēs ķekavietis Justs

Populārās mūzikas autoru un izpildītāju konkursā „Supernova”  28. februārā tapa zināms, ka Latviju šīgada "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Stokholmā pārstāvēs ķekavietis Justs Sirmais ar dziesmu "Heartbeat", kura mūzikas un teksta autore ir pagājušā gada "Supernova" uzvarētāja, dziedātāja Aminata Savadogo.

Justs Sirmais ir ķekavietis jau kopš dzimšanas.  Justs aktīvi muzicē savā grupā „Tax free”, dažādos projektos un visam pa vidu spēj būt lielisks draugs. Justs vienā no zināmākajām kustībām Latvijā „Ghetto games” dziedāšanas konkursā „Ghetto faktors” ieguvis 2.vietu, nedēļas nogalēs izklaidē publiku zināmākajās jauniešu izklaides vietās kā arī organizē grupas koncertus savam jau kuplajam fanu pulkam.

 

 

Intervija ar Justu Sirmo izdevumā "Ķekavas Novads": 

Kas ir tava Ķekava? Ko šī vieta tev nozīmē?

Mana Ķekava ir manas mājas, mana ģimene un mani draugi. Tas vienmēr ir bijis un vienmēr būs mans ciemats. Šī vieta man nozīmē mieru, draudzību un sirsnību. Šeit es jūtos vislabāk.

Kā savā dzīvē nonāci pie mūzikas? Kā saprati, ka tas ir tavs?

Tas, kā nonācu pie mūzikas, ir ļoti vienkārši. Mamma mani mazu aizveda uz mūzikas skolu. Tieši tik vienkārši, bet tas, kā es sapratu, ka tas ir mans, notika citādāk. To es sapratu pēc pirmajiem koncertiņiem. Es sajutu to neaprakstāmo saviļņojumu un sapratu, ka tas ir mans, ka gribu nodarboties tieši ar to. Tā sajūta ir tāda, kā narkotika. Tu gribi vēl un vēl, un vēl...

Kā tava personība var savienot tik ļoti atšķirīgo- 1.ģimnāzijas matemātikas formulas un radošo, muzikālo lidojumu?

Es uzskatu, ka mūzika ar matemātiku ir ļoti līdzīgas. Lai gan liekas, ka mūzika ir ļoti abstrakta un nekonkrēta, tomēr arī mūzikā ir ļoti daudz konkrētības, formulas un tā saucamās -ātrās domāšanas. Tajā pašā mirklī, matemātikā, kas var likties nedaudz absurdi, ir daudz radošuma. Man liekas, ka šīs divas sfēras nav atšķirīgas, un ir ļoti loģiski, ja Tev padodas viena, tad Tev padosies arī otra.

Zinu, ka esi ceļojis pa pasauli un muzicējis. Pastāsti, kur esi bijis- par iespaidiem, sajūtām, spilgtākajiem notikumiem un ne tik saulaino avantūras pusi.

Pa pasauli neesmu ceļojis, tas būtu pārāk plaši teikts, bet pagājušajā vasarā "aizstopēju" no Ķekavas līdz Parīzei un atpakaļ, paralēli muzicējot uz ielām lielākajās pilsētās. Iespaidi bija spilgti. Dažādas pilsētas, dažādi cilvēki. Pilnīgi cita mentalitāte un kultūra. Tas viss mani ļoti vilina un iedvesmo, bet noteikti nav tik viegli un vienkārši, kā biju to iedomājies to sākotnēji. Ir diezgan grūti, gan emocionāli, gan fiziski. Visvairāk adrenalīnu uzsita tas, ka pārvietojāmies stopējot, lēciens nezināmajā.

Kas ir tas, uz ko tu tiecies jeb kā skolas domrakstos „ Pēc pieciem, desmit, divdesmit gadiem es būšu.... ?”

Es tiecos uz to, ka pēc pieciem gadiem cilvēkiem patiks mana mūzika, tas ko es daru un viņi nāks uz maniem koncertiem. Un es varēšu turpināt darīt to, ko es mīlu.

Kas ir tavs mūzikas žanrs. Vai varbūt esi vēl meklējumos?

Grūti pateikt, kas ir mans mūzikas žanrs, jo ikdienā izpildu ļoti dažādu mūziku un izšķirties kura ir man vismīļākā man pagaidām liekas neiespējami.

Kā sauc tavu grupu? Vai arī ārpus muzicēšanas esat draugi un labi satiekat?

Manu grupu sauc "TaxFree". Grupas nosaukums radās “prāta vētras laikā”, diskutējot par to, ko katram grupas dalībniekam nozīmē mūzika. Mums mūzika ir galvenais, un tā arī ir mūsu pievienotā vērtība, tāpēc šāds nosaukums šķita pietiekoši skanīgs, viegli iegaumējams un mūsu radošo vīziju un sajūtas raksturojošs.  Protams, ka arī ārpus muzicēšanas esam ļoti tuvi. Manuprāt, bez tā jau nevar.

Kas tevi iedvesmo?

Mani visvairāk iedvesmo labi koncerti, pēc kuriem es aizbraucot mājās nevaru atrauties no klavierēm, un cilvēki, kuri dara to ko mīl un mīl to ko dara.

Dari to, ko mīli un mīli to, ko dari!

 

Sabiedrisko attiecību daļa

29.02.2016.

  Drukāt