Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrs svin 5 gadu jubileju

Šogad aprit 5 gadi kopš dibināts Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs. Ar vērienu aizvadītas Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra piecgades svinības, pasniedzot arī Ķekavas jauniešu gada balvas 2015. 

  

Par šī gada apvienotā pasākuma simbolu tika izvēlēts tilts un tēma “Balsts un atbalsts”. 

Pasākumu atklāja Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra ritma grupa, kas darbojas projekta “Miera balodis” ietvaros. Kā pirmā tika godināta Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra pirmā direktore Linda Zaķe. Tieši Linda ir tas cilvēks, kurš atnesa un iemūrēja pirmo akmeni Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra nākotnes tilta radīšanas ceļa sākumā.

 

Taču kas gan būtu Jaunatnes iniciatīvu centrs bez savas komandas? Jaunatnes iniciatīvu centra darbinieki un projekta “Miera balodis” nodarbību vadītāji saņēma projekta “Miera balodis” foto studijas dalībnieku uzņemtos foto attēlus, kā arī personīgu pateicību no Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra direktores Lindas Vaškevicas – Veitas, par to, ka veido Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra nākotni un iedvesmo jauniešus.

 

Taču ir virkne ne mazāk svarīgu lietu, kas jauniešu dzīvē spēlē nozīmīgu lomu. Pēc Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņu aizpildītājām “Ķekavas novada Jauniešu gada balva 2015” anketām tika noteikti uzvarētāji 9 nominācijās ar vairākām apakšnominācijām. Šajā gadā īpaši šim pasākumam radītās balvas saņēma:

 

  • Foršākais skolotājs Baložos – Ilze Kajaka
  • Foršākais skolotājs Ķekavā – Jānis Bebers
  • Foršākais skolotājs Daugmalē – Andrejs Lukjanovs
  • Jauniešiem draudzīgākā ēdināšanas iestāde Ķekavā un Daugmalē – ekspresrestorāns “Ņamma”
  • Jauniešiem draudzīgākā ēdināšanas iestāde Baložos – kafejnīca “Mario”
  • Jauniešiem draudzīgākais veikals Ķekavā un Daugmalē – T/C “Liiba”
  • Jauniešiem draudzīgākais veikals Baložos  - T/C “A7”
  • Talantīgākais jaunietis Ķekavas novadā – Madara Tīģere
  • Sportiskākais jaunietis Ķekavas novadā – Hardijs Nungurs
  • Jauniešiem draudzīgākais deputāts – Juris Jerums
  • Nozīmīgākais notikums Ķekavas novadā –  Ķekavas vidusskolai 40

 

Savukārt, šogad no jauna ieviestajās nominācijas, kurās uzvarētājus noteica lielākais Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā brīvprātīgi nostrādāto darba stundu apjoms un Ķekavas novada iedzīvotāju iesūtīto pieteikuma anketu izvērtēšana, balvas saņēma:

 

  • Gada brīvprātīgais – Elvīra Eņģele
  • Ķekavas novada gada jaunietis – Dženete Elēna Dumpe

 

Pasākuma turpinājumā Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru jubilejā bija ieradušies sveikt Ķekavas novada domes un pašvaldības pārstāvji, deputāti - Aigars Vītols un Juris Jerums, kā arī Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītāja -  Astrīda Vītola. Ar oriģinalitāti un radošu pieeju savus apsveikuma vārdus teica Ķekavas novada pašvaldības izglītības daļas pārstāvji – Vitolds Krieviņš un Linda Zaķe. Veselību un bezgalīgu dzīvesprieku vēlēja Ķekavas novada fonda pārstāvji – Agita Eizenberga un Rūdolfs Cimdiņš. Tāpat sveicēju pulku kuplināja Ķekavas novada sporta skolas direktores vietniece izglītības jomā – Vaira Kumermane un Tirdzniecības centra “Liiba” vadītāja.  Īpašus un siltus sveicienus Jaunatnes iniciatīvu centra direktorei bija sagatavojis Jaunatnes iniciatīvu centra kolektīvs.

 

Uz pasākumu bija ieradušies īpašie viesi – Bordeshomlas Rotay klubau un Rīgas Hanzas Rotary klubus pārstāvoša delegācija, kuriem tika pasniegtas īpašas pateicības balvas par atbalstu Ķekavas novada jauniešu dzīvē. Pateicoties šo klubu finansiālajam atbalstam Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs realizē projektu “Miera balodis”, kura ietvaros jauniešiem tiek piedāvātas 7 neformālās izglītības programmas – DJ skola, Datorskola, Teātra studija, Dažādu lietu pārstrādes darbnīca, Ritma studija, Foto un video studija un Žurnālistu skola.

 

Pateicības tika pasniegtas arī visiem Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra sadarbības partneriem, īpašu paldies sakot par kopā paveikto.

 

Pasākums tika noslēgts ar dziesmu “Tikai tā!”, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra kolektīva izpildījumā.  

 

Pateicamies visiem, kas šo piecu gadu laikā ir mūs iedvesmojuši, bijuši mūsu stiprais balsts un atbalsts!

 

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs

 

15.03.2016. 

 

 

 

  Drukāt