Sākumskolas baseina pamatos iemūrē vēstījumu nākamajām paaudzēm

18. martā topošā Ķekavas sākumskolas baseina būvlaukumā notika svinīgā kapsulas iemūrēšana vērienīgās būves pamatos. Kapsulā kā vēstījums nākamajām paaudzēm tika ievietots Ķekavas novada domes lēmums par sākumskolas 3. kārtas būvniecības uzsākšanu un aizņēmuma ņemšanu, avīzes “Ķekavas Novads” februāra numurs, kurā publicēts Ķekavas novada pašvaldības 2016. gada budžets, kā arī eiro monētas kā liecība no šī laikmeta.

Pasākumu atklāja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics, novēlot būvniekiem veiksmīgu būvniecības procesu un sveicot visus klātesošos ar šī projekta uzsākšanu. Tāpat A. Damlics izteica gandarījumu par veiksmīgo līdzšinējo sadarbību ar būvniecības uzņēmumu SIA “Abora”, kas iepirkuma procedūras rezultātā būvēja arī iepriekšējās divās Ķekavas sākumskolas kārtās paredzētās ēkas. Savukārt SIA “Abora” valdes priekšsēdētājs Juris Kravalis pauda pārliecību, ka arī turpmākā sadarbība ar Ķekavas novada pašvaldību būs veiksmīga un objekts tiks nodots plānotajā laikā – līdz 2017. gada 1. jūlijam. Kapsulu ar vēstījumu būvniekam nodeva Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka kopā ar perspektīvākajiem jaunajiem sportistiem no Ķekavas vidusskolas, kuri būs vieni no tiem jauniešiem, kam būs iespēja pilnvērtīgi apgūt sporta programmu un uzlabot savus sasniegumus sportā jaunajā sporta kompleksā.

 

Būvniecības projekta ietvaros Ķekavas sākumskolas 3. kārtā tiks izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai un citiem sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, kā arī bērnu baseins peldētprasmes apguvei.   

 

 

Paredzēts, ka baseinu pamatā izmantos Ķekavas sākumskola, sporta skola un citas novada izglītības iestādes, bet no mācībām brīvajā laikā tas būs pieejams arī novada iedzīvotājiem.

 

Baseins un sporta halle ir vērienīgā Ķekavas sākumskolas būvniecības projekta trešā un noslēdzošā kārta, kas Ķekavas novada pašvaldībai izmaksās 10,1 milj. eiro. No tiem aizņēmums no valsts ir 7,6 miljoni eiro. Pārējos  2,5 milj. eiro no kopējās summas segs pati Ķekavas novada pašvaldība. Plānots, ka 2016. gadā no aizņēmuma summas tiks izlietoti 4,8 milj. eiro, bet 2017. gadā atlikušie 2,8 milj. Savukārt pašvaldības budžeta līdzekļi sākumskolas būvniecībai sadalīti, ieplānojot 1,6 milj. 2016. gadā, bet atlikušo nepilnu miljonu – 2017. gadā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

18.03.2016.

 

  Drukāt