Aprīlī Ķekavas novadā spodrības mēnesis

Aprīlī visā Ķekavas novadā tiek izsludināts Spodrības mēnesis. Ķekavas novada pašvaldība aicina piedalīties ne tikai Lielajā Talkā, bet visa mēneša garumā rūpēties par kārtību un tīrību savā tuvākajā apkārtnē.

 

 

Spodrības mēnesis ir īpašs ar to, ka šajā laikā drīkst sadedzināt bioloģiski noārdāmos atkritumus, kas pārējā laikā, saskaņā ar Ķekavas novada sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumiem, ir aizliegts. Sadedzināt atļauts vienkopus savāktu zāli, lapas, zarus un citas augu daļas sava īpašuma teritorijā, ja tas nerada draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, videi un mantai, kā arī netraucē apkārtējiem iedzīvotājiem.

 

Ik gadu Ķekavas novadā Spodrības mēnesis tiek izsludināts divas reizes. Rudenī – tas ir oktobris, taču pavasarī Spodrības mēnesis tiek noteikts, izvērtējot laika apstākļu piemērotību teritorijas uzkopšanai un uguns bīstamības līmeni. Šogad tas ir aprīlis.

 

Der ielāgot!

Saskaņā ar Valsts Mežu likumu, koku ciršana ārpus meža no 15.aprīļa līdz 1.jūlijam ir aizliegta putnu ligzdošanas dēļ.

Lai arī pērnā zāle pieskaitāma bioloģiskajiem atkritumiem, tā jāsavāc vienkopus un jādedzina, ievērojot drošības noteikumus. Kūlu dedzināt ir aizliegts!

 

Kā ierasts, Ķekavas novada pašvaldība aktīvi iesaistīsies arī ikgadējā Lielajā Talkā, kas 23. aprīlī norisināsies visā Latvijā. Par talkas vadmotīvu šogad izvēlēts sauklis "Latvijai BŪT zaļai!", tādējādi iedzīvinot Latvijas mērķi virzīties uz zaļākās valsts pasaulē statusu.

 

Pašvaldība Lielās Talkas ietvaros koordinē piesārņoto vietu reģistrēšanu un savākto atkritumu aizvešanu. Talkas laikā piepildītie maisi atstājami tikai iepriekš reģistrētajās talkas vietā.

 

Lai pieteiktu talkošanas vietu, ir jādodas uz mājas lapu www.talkas.lv,kur jāatzīmē sakopjamā vieta kopējā Talkas kartē, lai reģionu koordinatori varētu saskaņot veicamos darbus, platības un nodrošināt atkritumu savākšanu.

 

Ķekavas novada koordinatore ir Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika, tālrunis – 67936039, 26417724.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
23.03.2016.

 

  Drukāt