Biedrība "Polārblāzma" tiekas ikgadējā valdes sanāksmē

23. martā Doles Tautas namā uz ikgadējo atskaites sapulci pulcējās pensionāru biedrības "Polārblāzma" biedri, lai atskatītos uz aizvadītajā gadā paveikto un informētu par šogad plānotajām aktivitātēm.

Lai informētu par aktuālajiem jautājumiem sociālajā sfērā, sanāksmē viesojās Ķekavas novada Sociālā dienesta vadītāja p.i. Inese Bērziņa. Viņa pastāstīja par izmaiņām sociālo statusu iegūšanas kārtībā, kas stājušās spēkā šī gada martā. Tāpat I. Bērziņa informēja klātesošos par ieceri turpmāk 80, 85, 90, 95, 96, 97, 98, 99 gadu jubilejās sveikt gaviļniekus, piešķirot naudas pabalstu 20,00 eiro apmērā. Lūgums tiem Ķekavas novada iedzīvotājiem, kuri šogad svinēs iepriekš minētās gadadienas, iesniegt Ķekavas novada sociālajā dienestā konta numurus, lai būtu iespējams veikt pārskaitījumu uz jubilāra kontu. Derēs arī Latvijas pasta konta numurs, jo tāds ir arī tiem, kas saņem pensiju dzīvesvietā. Taču tie jubilāri, kuri nebūs iesnieguši konta numurus, ar aprīļa mēnesi katra mēneša otrajā un ceturtajā trešdienā tiks sveikti dzīvesvietā.

Tāpat viņa arī pastāstīja par deinstitucionalizācijas projektu, kura mērķis ir attīstīt sabiedrībā balstītos pakalpojumus, lai personai, kurai ir ierobežotas spējas sevi aprūpēt, būtu pieejams nepieciešamais atbalsts mājās vai ģimeniskā vidē. Prakstiski šī iecere skar 16 Ķekavas novadā deklarētas personas ar garīgās veselības problēmām, kas šobrīd atrodas ilgstošās aprūpes iestādēs. Tā kā šī projekta ieviešana vēl ir procesā, ir daudz neskaidrību. Taču šis valsts mēroga jautājums šobrīd ir ļoti aktuāls ne tikai Ķekavas novada, bet arī daudzu citu pašvaldību sociālajiem dienestiem.

 

Sanāksmē piedalījās arī šī gada sākumā nodibinātā Ķekavas novada iedzīvotāju fonda pārstāve Agita Eizenberga, lai pastāstītu par fonda mērķiem un aicinātu "Polārblāzmas" biedrus iesaistīties fonda rīkotajās aktivitātēs, piemēram, Novada svētku ietvaros plānotajā "Bumbu rallijā". Biedrība "Polārblāzma" kā pārstāvi sadarbībai ar Ķekavas novada iedzīvotāju fondu izvirzīja Ingeru Bērziņu.

 

Sanāksmes laikā  pensionāri akcentēja arī tādus jautājumus, kurus nepieciešams risināt,- kā vides jautājumi,  Ķekavas ainavas vizītkartes izveide un vienotā klientu apkalpošanas centra pakalpojumu paplašināšana. Kopš Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras punkta slēgšanas Ķekavā un vienotā centra izveides, vairākos ar pensijām saistītos jautājumos jādodas uz tuvāko VSAA filiāli, un tas senioriem rada papildu neērtības.

 

Sanāksmes turpinājumā par 2015. gadā paveiktajiem un 2016. gadā plānotajiem darbiem ziņoja biedrības "Polārblāzma" valdes priekšsēdētāja Ludmila Petruša, biedrības pārstāve no Baložiem Ludmila Cīrule un Daugmales pārstāve Ļubova Kamaldiņa. Par šogad plānotajiem kultūras pasākumiem klātesošos informēja Dzintra Maļinovska, par ekskursijām - Māra Brikule, savukārt par sporta aktivitātēm senioriem - Ingera Bērziņa.

 

Ķekavas novada pensionāru biedrības "Polārblāzma" pasākumu plāns 2016. gadam 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

23.03.2016.

  Drukāt