Tuvojas beigām mājdzīvnieku reģistrācijas termiņš

Saskaņā ar Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem līdz 2016. gada 1. jūlijam visiem dzīvnieku īpašniekiem Ķekavas novadā jāreģistrē savi mājdzīvnieki - suņi un kaķi - pašvaldības izveidotajā dzīvnieku reģistrā, neraugoties uz to, vai dzīvniekam ir vai nav implantēta mikroshēma.

 

 

Lai reģistrētu savu mājdzīvnieku vietējā reģistrā, jādodas uz Ķekavas novada pašvaldību (15. kab., Gaismas iela 19, k.9, Ķekavā), līdzi ņemot dzīvnieka pasi vai vakcinācijas pasi.

 

Dzīvnieka īpašniekam katru gadu jāsamaksā nodeva par suņa un kaķa turēšanu Ķekavas novada administratīvajā teritorijā – 4,27 eiro par vienu suni un 2,85 eiro - par vienu kaķi. Ikgadējā dzīvnieku nodeva pašvaldības kasē jāsamaksā līdz attiecīgā gada 1. maijam.

 

No nodevas atbrīvoti pensionāri par vienu suni vai kaķi, suņu pavadoņu, suņu asistentu, suņu terapeitu un dienesta suņu īpašnieki, kā arī ārpus pilsētām un ciematiem turēto suņu īpašnieki, uzrādot dzīvnieku vakcinācijas pasi.

 

Dzīvnieka saimniekam, samaksājot nodevu pašvaldības kasēs Ķekavā, Baložos un Daugmalē, tiek izsniegts žetons, kas jāpieliek sava mīluļa kakla siksniņai.

 

Līdzekļi, kas iegūti no suņu un kaķu turēšanas nodevas, pašvaldība izlieto klaiņojošo suņu un kaķu izolācijas pasākumu finansēšanai, suņu reģistrācijas organizēšanai un vienota parauga žetonu iegādei. 

 

Uz mājdzīvnieku īpašniekiem attiecas arī Ministru kabineta noteikumi Nr.491 “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība”, kas paredz dzīvnieku mikročipēšanu un reģistrāciju "Lauksaimniecības datu centra informācijas sistēmas" datu bāzē. Mājas dzīvnieku reģistrācija ir maksas pakalpojums: par reģistrāciju – 7,11 eiro, par dzīvnieka īpašnieka maiņu – 4,98 eiro. Ja dzīvniekam jau ir implantēta mikroshēma, tā reģistrāciju var veikt arī Ķekavas novada pašvaldībā (15. kab., Gaismas iela 19, k.9, Ķekavā). Savukārt mikroshēmas implantēšanu veic jebkurš praktizējošs veterinārārsts.

 

Atgādinām, ka mājdzīvnieks ir ne tikai prieks, bet arī liela atbildība. Ķekavas novada pašvaldības saistošie noteikumi 7/2013 nosaka, ka suņu un kaķu īpašniekam ir pienākums reģistrēt dzīvnieku, regulāri veikt tā vakcināciju, nepieļaut, ka dzīvnieks rada netīrību sabiedriskās vietās un koplietošanas telpās, kā arī nekavējoties ziņot Reģionālajai pašvaldības policijai par dzīvnieka pazušanu.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

31.03.2016.

 

  Drukāt