Godina labākos pedagogus Ķekavas novadā

 

 

Ar ziediem, pateicības vārdiem un laba vēlējumiem turpmākajā izglītības darbā, 8. oktobrī Baložu kultūras namā tika sveikti Ķekavas novada izglītības iestāžu pedagogu konkursa laureāti.

 

Nomināciju Labākais skolotājs 2009./2010. mācību gadā ieguva astoņi Ķekavas novada pedagogi: 

 

  • Daina Plūme no Ķekavas vidusskolas,
  • Vineta Šeinfiša no Baložu vidusskolas,
  • Laima Šmite no Daugmales pamatskolas,
  • Agita Baltmane no Pļavniekkalna sākumskolas,
  • Signe Orlova no privātās pamatskolas Gaismas tilts 97,
  • Dalia Starķe no pirmskolas izglītības iestādes Ieviņa,
  • Zīle Ozoliņa – Šneidere no Ķekavas mākslas skolas,
  • Diāna Zandberga no Ķekavas mūzikas skolas.

 

Savukārt konkursa otra nominācija ir Labākais skolotājs Ķekavas novadā 2009./2010. mācību gadā, kuru saņēma Ķekavas Mākslas skolas pasniedzēja Zīle Ozoliņa –Šneidere. Šis tituls tiek piešķirts pedagogam ar visaugtāko punktu skaitu no visiem pretendentiem, pamatojoties uz izglītības iestādes administrācijas pedagoga darba izvērtējumu.

 

Apbalvošanas ceromonijā skolotājus ar skanīgām vīru balsīm sveica novada vīru koris "Ķekava"  diriģenta Arvīda Platpera vadībā. 

 

Izglītības iestāžu pedagogu konkursu rīko Ķekavas novada pašvaldība, astoņiem labākajiem pedagogiem izglītības iestādē piešķirot balvu 100 latu apmērā, bet labākajai skolotājai novadā pagājuša mācību gadā - 200 latus.     

 

Lai nokļūtu laureātu vidū, pedagogu darbu rūpīgi vērtēja gan katras izglītības iestāžu skolotāji, gan vecāku un skolēnu pārstāvji. Izglītības iestādes administrācija un metodisko komisiju vadītāji analizēja pretendentus pēc vairākiem kritērijiem, piemēram, mācību procesa organizēšana mācību stundā un sasniegtie rezultāti; pedagoga ieguldījums skolēnu individuālo spēju attīstīšanā; audzēkņu sagatavošana olimpiādēm, konkursiem un skatēm; līdzdalība pedagoģiskās padomes darbā; profesionālās ētikas normu ievērošana un dalība Ķekavas novada sabiedriskajā dzīvē.   

 

Lēmumu par nominācijas piešķiršanu pieņēma konkursa komisija, kurā piedalījās pārstāvji no Ķekavas novada Domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas un no pašvaldības Izglītības daļas.

 

Ķekavas novada izglītības iestādes pedagogu konkurss notiek jau piekto gadu. Konkursa laureātus tradicionāli paziņo oktobra sākumā, kad visā valstī tiek atzīmēta Skolotāju diena.   

 
 
  Drukāt