Piedalies radošo darbu konkursā „Zaļo ideju kauss”!

 

Vispasaules zaļo darbu dienā tiek izsludināts radošo darbu konkurss „Zaļo ideju kauss”. Tā mērķis ir aicināt runāt un domāt par to, kā klimata pārmaiņas var ietekmēt mūsu katra dzīvi, kā mēs varam dzīvot, lai saudzētu dabu un klimatu. Konkurss notiek laika posmā no 2010. gada 10. oktobra līdz 2011.gada 1. martam.

 

Konkurss tiek rīkots www.esmaja.lv  akcijas „10/10/10- Vispasaules zaļo darbu diena” ietvaros. Akcija tiek rīkota 10 nedēļas pirms ANO Meksikas konferences, kurās valstu līderi vēlreiz mēģinās vienoties par turpmāko stratēģiju klimata pārmaiņu samazināšanai, taču kampaņas galvenā doma ir nevis vēlreiz runāt un diskutēt par iespējamo rīcību, bet aicināt katru pasaules iedzīvotāju pašam sākt kaut ko darīt, lai uzlabotu situāciju.
 
Tāpēc ideju konkursa „Zaļo ideju kauss” mērķis ir aicināt visus interesentus dalīties pieredzē un idejās, ko mēs varam darīt ikdienā, lai ar savu rīcību samazinātu CO2 izmešu nonākšanu atmosfērā.
 
 
Konkursa tēma – „Zaļo ideju kauss”, formāts – fotogrāfija, video materiāls vai rakstīta eseja, saturs – konkursa dalībnieku radošās izpausmes brīvība! Dalību konkursā iespējams pieteikt trīs klasēs – „Foto eseja”, „Video eseja” un „Rakstītā eseja” (drukātais vārds). Katrs dalībnieks drīkst iesniegt darbus visās klasēs, izpildot konkursa nolikumā noteiktās tehniskās specifikācijas. Katrs dalībnieks drīkst iesniegt ne vairāk kā 5 fotogrāfijas, 5 video materiālus vai 5 rakstītās esejas dalībai konkursā.
 
Uzmanību - visiem konkursā iesniegtajiem materiāliem jābūt saistītiem ar konkursa tematu „Zaļo ideju kauss”, un tie var būt papildināti ar iesniegtā materiāla aprakstu. Konkursā tiks novērtēti labākie darbi katrā klasē, kā arī tiks noteikta lasītāju simpātija un piešķirtas veicināšanas balvas. Plašāka informācija par konkursu: www.ekokonkurss2010.esmaja.lv.
 
 
Papildus informāciju par konkursu var saņemt, rakstot uz e-pasta adresi redakcija@esmaja.lv. Kontaktpersona – Juta Šteinerte, tel.  67625339
  Drukāt