Lielā Talka – jau sestdien, 23. aprīlī!

Šogad Lielā Talka visā Latvijā 23. aprīlī norisināsies Lielā Talka. Par talkas vadmotīvu šogad izvēlēts sauklis "Latvijai BŪT zaļai!", tādējādi iedzīvinot Latvijas mērķi virzīties uz zaļākās valsts pasaulē statusu.

 

 

Pašvaldība Lielās Talkas ietvaros koordinē piesārņoto vietu reģistrēšanu un savākto atkritumu aizvešanu. Talkas laikā piepildītie maisi atstājami tikai iepriekš reģistrētajās talkas vietā.

 

Lai pieteiktu talkošanas vietu, ir jādodas uz mājas lapu www.talkas.lv,kur jāatzīmē sakopjamā vieta kopējā Talkas kartē, lai reģionu koordinatori varētu saskaņot veicamos darbus, platības un nodrošināt atkritumu savākšanu.

 

Izsludinot šī gada lielās talkas mēnesi, preses konferencē 23. martā “Lielās Talkas” vadītāja Vita Jaunzeme salīdzināja atkritumus ar terorismu, kas pašlaik satrauc visu pasuli: “Tie [atkritumi] vairojas, ir bīstami, un nav prognozējams, kad un kur tie “uzsprāgs”. Vides piesārņojums ir bumba ar laika degli, ko mēs nedrīkstam ignorēt. Iespējams, mēs kā indivīdi nevaram mainīt kaut ko globāli, bet mēs varam sākt katrs ar sevi! Mēs varam ikdienā mainīt savus paradumus – būt draudzīgākiem, līdzjūtīgākiem un kultivēt pozitīvismu. 

 

Pagājušajā gadā Ķekavas novadā iedzīvotāji oficiāli pieteica vairāk nekā 40 talkošanas vietas. Pieteicās gan uzņēmumi, organizācijas, padomes, gan iedzīvotāji, kas izrādīja lielu iniciatīvu, aicinot arī kaimiņus kopīgiem spēkiem sakopt savu novadu.

 

Lielās Talkas koordinatore Ķekavas novadā ir Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika, tālrunis – 67936039, 26417724.

 

Sabiedrisko attiecību daļa
06.04.2016.

  Drukāt