Baltā galdauta svētki

Latvijas simtgades lielnotikums ir tieši simtgadei veltīts unikāls pasākums - 4. maija svinības, kura mērķis ir uzrunāt, iesaistīt un saliedēt lielu skaitu Latvijas iedzīvotāju, padziļinot izpratni par Latvijas valsti, tās veidošanos, vēsturi un kultūru.

 

 

Baltā galdauta svētki tiek iniciēti kā svinības par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai 1990. gada 4. maijā. Svētku mērķis ir iedibināt un stiprināt tradīciju, kuras vadīti cilvēki 4. maijā pulcējas pie viena galda ar savām ģimenēm un kaimiņiem, apzināti svinot savas valsts esību un godinot tos, kuri palīdzējuši tapt mūsu valstij.

 

Tie ir iecerēti kā svētki, kurus cilvēki rada paši, katrs nāk ar savu cienastu, kopā klājot un rotājot galdu, aicinot pie tā sēsties kaimiņus, radus draugus, paziņas, kopīgi radot svētku tradīciju. Šos svētkus var svinēt gan lauku mājā, gan pilsētas vai pagasta centrā, piemēram, vienas kāpņu telpas vai vienas ielas kaimiņiem izmākot laukā, uzklājot baltu galdu, sanesot cienastu un kopā svinot, stāstot stāstus, dziedot dziesmas, spēlējot spēles, priecājoties par mūsu valsts brīvību.

 

Viena konkrēta formāta šiem svētkiem nav, to radīt var katrs pats, kā vienojošo paturot galdu, kurš apklāts ar baltu galdautu un pulcē ap sevi ikvienu svinēt gribētāju.

 

Ikvienam, kurš nolēmis lielākā vai mazākā (arī ģimenes) lokā svinēt Baltā galdauta svētkus, ir lūgums iesūtīt informāciju par jūsu iniciatīvu Ķekavas novada Latvijas simtgades svētku koordinatorei par jūsu notikumu uz e-pastu jic@kekava.lv vai pastāstīt par to zvanot pa tālr. 28633004. Priecāsimies arī par foto, kurš liecinās par jūsu svinēto notikumu, kuru ar prieku izmantosim, publicējot stāstu par to, kā Ķekavas novadā svinēti pirmie Baltā galdauta svētki.

 

 

 

Jaunatnes iniciatīvu centrs
06.04.2016.

  Drukāt