Arī šovasar turpinās cīņu ar latvāņiem

Ķekavas novada pašvaldība 2016. gada vasaras sezonā turpinās veikt latvāņu ierobežošanas pasākumus saskaņā ar apstiprināto „Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatorisko plānu 2013.-2020.g.”, veicot pļaušanu divos privātos zemes gabalos ar kopējo platību 2,4 ha, kuros pēc iepriekšējā gada monitoringa latvāņu apkarošana netika veikta. Attiecīgo zemes gabalu īpašniekiem tika rosināts piemērot administratīvo sodu.

Pēc 2015. gadā pašvaldības organizētās latvāņu iznīcināšanas ir  uzskaitīts, ka pašvaldība izlietojusi 243,06 eiro. Personām, kuru īpašumā ir pašvaldības nopļautie pieci zemes gabali, būs jāsedz izdevumi, piemērojot parādu piedziņu.

Kā jau iepriekš informēts, plāns paredz konkrētu teritoriju monitoringu, apkarošanas pasākumu veikšanu, ir izveidots novada invadēto platību reģistrs, kas atbilstoši normatīvo aktu prasībām ir pieejams pašvaldībā.

Atgādinām, ka pēc reģistra datiem Ķekavas novadā ar latvāni invadēto zemju īpašniekiem (107 nekustamie īpašumi ar kopējo platību 148 ha) ir iespējams saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides līdz 90% par nākamo kalendāro gadu, ja viņi veic latvāņu apkarošanas pasākumus un ir reģistrējuši savas platības Valsts Augu aizsardzības dienestā.

 

Vides un labiekārtošanas daļa
07.04.2016.

  Drukāt