Šobrīd pieteiktas 40 talkas vietas, šodien pēdējā reģistrēšanas diena

 

 

Līdz šodienai, 21. aprīlim, plkst. 20.00 vēl var pieteikt talkošanas vietu. Ir jādodas uz mājaslapu www.talkas.lv, kur jāatzīmē sakopjamā vieta kopējā Talkas kartē, taču tā nevar būt privātā teritorija.

 

Kā informē Lielās talkas koordinatore Ķekavas novadā Sigita Varika, patlaban mūsu novadā ir reģistrētas 40 talkošanas vietas: Ķekavas pagastā – 26, Baložu pilsētā – 11 un Daugmales pagastā – 3.  

 

Apjomīgākā talka iespējams izvērtēsies Daugmalē uz Nāves salas, kur talkos Nacionālie bruņotie spēki, lai sakoptu teritoriju atceres pasākumu norisei šī gada 23.-25. septembrī, kad notiks pasākumu cikls “Latviešu strēlnieki Nāves salā”, kas veltīts simtgadei kopš pirmās ķīmisko ieroču izmantošanas Rīgas frontē 1. Pasaules karā.

 

Pašvaldība Lielās Talkas ietvaros koordinē piesārņoto vietu reģistrēšanu un savākto atkritumu aizvešanu. Talkas laikā piepildītie maisi atstājami tikai iepriekš reģistrētajās talkas vietā. Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar koordinatori pa tālr. 67936039, 26417724.

 

Informējam, ka Talkas dienā, 23. aprīlī,  no plkst. 10.00 līdz 14.00   Ragn-Sells ierosina izmantot iespēju bezmaksas nodot otrreizēji izmantojamos materiālus  pārstrādes laukumā Gurnicās, Ķekavas novadā: dažāda tipa papīra un kartona pārpalikumus, plastmasas, plēves, stikla un metāla iepakojumus, kā arī  pieņemsim sadzīves tehniku un elektroniku. Mēs pieņemsim un sagatavosim tālākai pārstrādei  kartona kastes, avīzes un žurnālus, stikla pudeles, tukšas (bez šķidruma atlikumiem) plastmasas tvertnes, iepakošanas plēves, PET pudeles, sadzīves tehniku un datortehniku (izņemot kārtridžus). Esiet laipni gaidīti pie mums ar jautājumiem arī par citu atkritumu savākšanas iespējām un vides risinājumiem.

 

Atgādinām, ka papīrus, plastmasas, stikla un metāla iepakojumus  var nodot pārstrādei arī citās darba dienās no plkst. 8:00 līdz plkst. 17:00. Adrese: Gurnicas, Ķekavas novads  (blakus Putnu fabrikai Ķekava), tālr.  67281246  vai e-pasts info.latvia@ragnsells.com.

Atgādinām, ka sestdien, 23. aprīlī, notiks Lielā Talka visā Latvijā. Par talkas vadmotīvu šogad izvēlēts sauklis "Latvijai BŪT zaļai!", tādējādi iedzīvinot Latvijas mērķi virzīties uz zaļākās valsts pasaulē statusu.

 

Pērn Ķekavas novadā iedzīvotāji oficiāli pieteica vairāk nekā 40 talkošanas vietas. Pieteicās gan uzņēmumi, organizācijas, padomes, gan iedzīvotāji, kas izrādīja lielu iniciatīvu, aicinot arī kaimiņus kopīgiem spēkiem sakopt savu novadu.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

21.04.2016.

 

 

  Drukāt