Spriguļu pāris Plakanciemā svin Zelta kāzas

30. aprīlī Ķekavas novada Plakanciemā Zelta kāzas svinēja Olrita un Vitālijs Spriguļi, kuri abi kopā jau no 1977. gada saimnieko Gala Ratnieku mājās Plakanciemā.

 

Vitālijs nāk no deviņu bērnu ģimenes Preiļos, bet kopš 1955. gada dzīvojis un strādājis Rīgā. Olrita – dzimusi un augusi Plakanciemā, kur arī abi iepazinušies. Vitālija brālis, būdams kaislīgs mednieks, mēdzis medīt Plakanciema mežos. Kādā no šīm reizēm viņš paņēmis līdzi Vitāliju un iepazīstinājis abus jauniešus.

 

Tā arī sācies Olritas un Vitālija kopā nodzīvotais mūžs. 1966. gadā abi apprecējušies un pārcēlušies uz Rīgu. Olrita strādājusi par medmāsu Stradiņa slimnīcā, bet Vitālijs – ieroču rūpnīcā “Arsenāls”. Gadu pēc kāzām piedzimusi meita Antra.

 

Desmit gadus vēlāk, pēc Olritas tēva nāves Spriguļu pāris nolēma atgriezties Plakanciemā. Olritas mammai lauku darbi bija kļuvuši pārāk smagi, tādēļ kopīgi izlēmuši mainīties – Olrita un Vitālijs atgriezās, lai saimniekotu tēva mājās, bet Olritas mamma pārcēlās uz Rīgu, lai tobrīd jau 6. klases skolniecei Antrai būtu iespējams pabeigt iesāktās skolas gaitas.

 

Tā līdz šim abi kopā saimnieko senču dzimtajā zemē un cer, ka viņu iesākto turpinās mazdēls. Lai Spriguļu pārim stipra veselība un sīkstums abiem kopā aizvadot vēl ne vienu vien gadu Gala Ratniekos!

 

Sabiedrisko attiecību daļa

03.05.2016.

  Drukāt