Daugmales pamatskolai piešķirs Ekoskolas nosaukumu

 

15. oktobrī Vides ministrijā notiks Ekoskolu programmas 2010. gada apbalvošanas ceremonija. Pasākuma ietvaros Zaļos Karogus saņems 42 Latvijas skolas un vēl 29 skolas saņems Latvijas Ekoskolas diplomu, t.sk. Daugmales pamatskola.
 
 
Šajā mācību gadā Daugmales pamatskolas mērķis ir rūpīgi strādāt pie izvēlētās tēmas „Enerģija”, lai nākamgad saņemtu augstāko apbalvojumu – Zaļo karogu.
 
 
 
Ekoskolu apbalvošanas ceremoniju atklās un skolām Zaļos karogus pasniegs Vides ministrs Raimonds Vējonis. Pasākuma ietvaros Ekoskolu pārstāvjus uzrunās arī programmas partneri un atbalstītāji Latvijā. Vides izglītības fonds prezentēs šī mācību gada Ekoskolu programmas darba plānu un daudzveidīgās iespējas skolām, ko programma piedāvā. Tāpat arī skolas apmainīsies ar savu pieredzi un interesantākajiem projektiem.
 
 
Latvijā Ekoskolu programmā piedalās jau vairāk kā 100 skolas. Ekoskolu programma ir šobrīd populārākais vides izglītības modelis pasaulē. Tā ir ANO Vides programmas un UNESCO sadarbības partnere vides izglītībā, un ir pamats vides izglītības procesa organizēšanai skolās. Pašlaik Ekoskolu programmā ir iesaistītas aptuveni 40 000 skolas 60 pasaules valstīs, iesaistot 6 miljonus skolēnu.
  Drukāt