Ķekavā, Pliederu ielā, izbūvēs gājēju ietvi

Jau drīzumā uzsāksies būvniecības darbi, lai Ķekavā gar Pliederu ielu izveidotu gājēju ietvi un uzlabotu satiksmes organizāciju pie Ķekavas vidusskolas. Šobrīd tiek veikti sagatavošanas darbi būvdarbu uzsākšanai.

 

Projekta laikā tiks izbūvēta gājēju ietve visā Pliederu ielas garumā labajā pusē (braucot no Rīgas), kopējais ietves garums būs 961,5 m.  Tāpat tiks izbūvēta ietve gar viesnīcu “Park Hotel Ķekava” 100,5 m garumā un gājēju pāreja pār autoceļu A7 un ietve līdz autobusu pieturai “Muižnieki”.

 

Projekta laikā tiks rekonstruēts Pliederu ielas krustojums ar Gaismas ielu, ieskaitot ietvi gar viesnīcu un divu autobusu pieturu izbūvi ar pasažieru platformu un paviljonu. Jāatzīmē, ka pieturas tiks izbūvētas ceļa paplašinājumos jeb tā saucamajās “kabatiņās”, līdz ar to nodrošinot lielāku gājēju drošību un netraucētu auto plūsmu.  Tiks paplašināta Pliederu ielas brauktuve gar viesnīcu un likvidēts viens no Pliederu ielas pagrieziena atzarojumiem (Pliederu ielas savienojums ar Gaismas ielu iepretim vidusskolai), kā arī tiks izveidota jauna gājēju pāreja pār Pliederu ielu iepretim viesnīcai un pilnveidota gājēju pāreja pie Ķekavas vidusskolas.

 

Visā Pliederu ielas garumā tiks saglabāts esošais brauktuves vidējais platums – 6 m. Projekta ietvaros tiks izbūvētas arī lietus ūdens notekas, kā arī uzlabots ielas apgaismojums. 

 

Pliederu ietves izbūves darbus veiks SIA “Vianova”. Projekta pasūtītājs – Ķekavas novada pašvaldība. Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 234 000 eiro. Darbus plānots īstenot šogad līdz novembrim.

 

Būvniecības darbu laikā iedzīvotājiem būs jārēķinās ar satiksmes organizācijas maiņu.

 

Sabiedrisko attiecību daļa
18.05.2016.

  Drukāt