Ķekavas velomaratons pulcē aptuveni 2000 dalībnieku (Papildināts ar FOTO)

22. maijā trešais Ķekavas velomaratons pulcēja līdzīgi kā iepriekšējā gadā aptuveni 2000 riteņbraukšanas dalībnieku. Vairāk nekā puse no tiem piedalījās ģimeņu un bērnu distancēs. Proti, Ģimeņu distancē tika reģistrēti aptuveni 600, bet Bērnu distancē – aptuveni 500 dalībnieku, informē organizatoru pārstāve Krista Rumbena. 

 

Ķekavas velomaratons ir unikāls Latvijā, jo tā trase ir pielīdzināma leģendārā viendienas velobrauciena „Parīze – Rubē” sacensību trasei, jo distances ved gan pa šoseju, gan grants segumu, aizsākoties un arī noslēdzoties pie Ķekavas sporta kluba.

 

Ķekavas velomaratonā varēja startēt četrās sacensību distancēs. Kā garākais no sacensību posmiem velomaratona ietvaros bija Sporta distance (115 km), kurā piedalīties var tikai licencēti sportisti, kas sasnieguši 17 gadu vecumu. Kā nākamā sekoja plaši iecienītā Tautas distance (45 km), kas dalībniekiem ļāva startēt kā individuāli, tā arī komandas sastāvā. Savukārt saliedējošā Ģimeņu distance (10 km) jau tradicionāli pulcēja aktīvākās ģimenes no visas Latvijas, savukārt Bērnu distance (0,5-1 km) patika arī pašiem mazākajiem riteņbraukšanas cienītājiem vecumā līdz 12 gadiem.

 

 Velomaratona dalībniekus uzrunāja un Sporta distancei šāvienu deva Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics. Viņš arī piedalījās Ģimeņu distancē kā dalībnieks.

 

Tāpat kā iepriekš, arī šogad rezultatīvākie dalībnieki savā īpašumā ieguva vērtīgas balvas, turklāt pirmo reizi velomaratona vēsturē Sporta un Tautas distanču kopvērtējuma pirmo vietu ieguvējus sagaidīja arī īpašs apbalvojums - stikla trofeja, kas atgādinās par sacensību trases aizraujošo grants seguma posmu.

 

Paralēli velomaratonam pasākuma norises vietā apmeklētājiem visas dienas garumā bija nodrošinātas izklaides aktivitātes - atraktīvi pasākuma vadītāji un DJ muzikālais noformējums, degustācijas, konkursi un balvas no sponsoriem, piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi un virkne citu aizraujošu piedāvājumu kā lieliem, tā arī maziem.

 

Ķekavas velomaratona mērķis ir popularizēt riteņbraukšanas sportu Latvijā, paaugstināt pašmāju riteņbraucēju meistarības līmeni, kā arī veicināt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu Latvijas iedzīvotāju vidū. Sacensības organizē SIA „Alpha Baltic Sport” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Velomaratona organizatoru un sponsoru sarūpētais balvu fonds šogad pārsniedz 2000 eiro.

Ar Ķekavas velomaratona rezultātiem var iepazīties maratoni.lv.

 

Sabiedrisko attiecību daļa
23.05.2016
.

  Drukāt