Koru sadziedāšanās koncertu Ķekavā atklāj mūziķis Justs Sirmais (FOTO)

Izpildot dziesmu “Kalniem pāri”,  ķekavietis, Latvijas pārstāvis Eirovīzijā Justs Sirmais 27. maijā atklāja skolu koru sadziedāšanās koncertu Ķekavā.  Septiņu novadu skolu koru sadziedāšanās koncertā “Skaņā dziesmā vesels gars” piedalījās 18 kori, pulcējot uz skatuves gandrīz 700 skolēnu.

 

Sadziedāšanās koncertā piedalījās 2.-4. klašu un 5.-9. klašu kori no Ķekavas, Siguldas, Olaines, Garkalnes, Ikšķiles, Salaspils un Līgatnes novada.

 

Vislielāko kora pārstāvniecību koncertā nodrošināja Ķekavas novads ar deviņiem skolu koriem (Daugmales pamatskolas 2.-4. klašu un 5.-9. klašu kori, Baložu vidusskolas 2.-4. klašu un 5.-9. klašu kori, Ķekavas vidusskolas 2.-4. klašu un 5.-9. klašu kori, zēnu koris, Pļavniekkalna sākumskolas 2.-4. klašu koris, privātās pamatskolas “Gaismas Tilts 97” 1.-4. klašu koris).

 

No Ikšķiles novada uzstājās trīs kori (Ikšķiles vidusskolas 2.-4. klašu un 5.-9. klašu kori, Tīnūžu pamatskolas 1.-4. klašu koris “Saulespuķe”), no Siguldas novada – divi (Siguldas vidusskolas 3.-4. klašu koris un Siguldas 1. pamatskolas 2.-4. klašu koris). Pa vienam korim koncertā bija no Olaines (Olaines 1. vidusskolas 2.-5. klašu koris), Garkalnes (Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas 2.-4. klašu koris), Salaspils (Salaspils 1. vidusskolas 2.-4. klašu koris) un Līgatnes (Līgatnes vidusskolas 5.-10. klašu meiteņu koris) novadiem.

 

Lai balsis skanīgāk skanētu vienotā mūzikas taktī un veiksmīgi apgūtu koncerta repertuāru, jaunie dziedātāji  pulcējušies trijos kopmēģinājumos jau kopš gada sākuma.

Pirms lielā sadziedāšanās koncerta dalībnieki devās svētku gājienā no Ķekavas Mūzikas skolas līdz koncerta norises vietai – Ābeļdārzā, pie lielās skatuves.

 

Savukārt pēc sadziedāšanās koncerta dziedātāji pierādīja, ka ne tikai prot skaisti dziedāt, bet arī labi sportot. Tādēļ koru dalībniekiem savas fiziskās izturības spējas  bija jāapliecina arī veiklības stafetēs Ķekavas sākumskolas stadionā. 

 

Skolu koru sadziedāšanās koncerts “Skaņā dziesmā vesels gars” notika Veselības un sporta nedēļas ietvaros.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

30.05.2016.

  Drukāt