Aizvadīta Veselības un sporta nedēļa

No 21. līdz  28. maijam Ķekavas novadā notika Veselības un sporta nedēļa. Tā aizsākās ar Vislatvijas brīvdienu ralliju, sacensībām velokrosā, Latvijas individuālās ceļu satiksmes dalībnieku sacensībām “Baložu velodrošība” un Ķekavas velomaratonu.

 

Ikviens varēja nedēļas laikā piedalīties, piemēram, ielu vingrošanā, rīta rosmēs, fitnesa treniņos, ārstnieciskajā vingrošanā, veselības apļos, krosa skriešanas sacensībās un cigun vingrošanā.

 

27. maijā novadā spietoja, sportoja, dziedāja un dejoja prāvs bērnu un jauniešu pulks. No rīta savu sportisko veiklību bērni pierādīja ikgadējās Ķekavas novada bērnu sporta spēlēs pie Ķekavas sporta kluba un Baložu vidusskolas, kuras Ķekavā pulcēja 800 dalībniekus, bet Baložos 450 dalībniekus. Tajās piedalījās visu Ķekavas novada vispārizglītojošo skolu 1. - 4.klases un pirmsskolas izglītības iestāžu sagatavošanas un vecāko grupu komandas. (Ķekavas vidusskola, Baložu vidusskola, Pļavniekkalna sākumskola, Daugmales pamatskola, Privātā pamatskola „Gaismas tilts 97”, PII “Ieviņa”, PII “Bitīte”).

 

Sporta spēles sākās ar dalībnieku gājienu stadionā,  kam sekoja Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras direktores Daces Cīrules un Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Anda Damlica uzruna, kurā tika sveiki visi dalībnieki, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas rīkotā projekta „Sporto visa klase” 3. vietas  ieguvēji – Ķekavas vidusskolas 3. b klases audzēkņi un klases audzinātāja Ilona Jēkabsone un sporta skolotāja Aiga Vavžika, viņas sveica arī domes priekšsēdētāja vietnieks Igoris Maļinauskas.

 

Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra savā un sporta spēļu dalībnieku vārdā saka lielu paldies sacensību lieldraugiem – SIA “Ķekavas avots”, SIA “Druva”, FK “Auda” stadiona saimniekam Rihardam Gorkšam. Sirsnīgs paldies visiem sporta spēļu dalībniekiem un viņu skolotājām par atsaucību sporta aktivitāšu popularizēšanā bērnu vidū.

 

Savukārt sporta notikumiem piesātinātās piektdienas vakarpusē septiņu novadu skolu kori savu dziedātprasmi apliecināja sadziedāšanās koncertā “Skaņā dziesmā vesels gars”.

 

Nedēļas kulminācijā - 28. maijā Ķekavā tika piedāvāta daudzveidīga programma - fitnesa nodarbības, uztura speciālista konsultācijas, zaļais tirdziņš “Nogaršo, izbaudi, uzzini!”, velofotoorientēšanās, dažādas aktivitātes ģimenēm, bērniem, jauniešiem un senioriem. Pasākumu vadīja aizrautīgais tautas sporta atbalstītājs Uģis Joksts.

 

Kā pavēstīja Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra direktors Juris Žilko,  velofotoorientēšanās sacensības Ķekavas novadā norisinājās jau piekto reizi. Šoreiz uz starta līnijas stājās 36 dalībnieki 10 komandās. Komandām, orientējoties pēc kartes, bija jāatrod 20 kontrolpunkti, ar ko lielākā  daļa komandu veiksmīgi tika galā. Šogad komandām bija papildus uzdevums - jāatrod vēl 12 kontorlpunkti, vadoties tikai pēc iedotām fotogrāfijām, kurās attēloti atpazīstami Ķekavas ciema un Baložu pilsētvides objekti. Visbeidzot speciālais uzdevums bija pēc iespējas vairāk vietās notvert un nofografēties ar pašvaldības policijas pārstāvjiem vai policijas automašīnām. Ātrākās un veiklākās komandas savās grupās bija - KĀRKLU MUIŽA, PIRMĀ VIETA un NO NĀKOTNES. 

 

Savukārt Māmiņu teltī notika lekcija par veselīgu uzturu topošajām un jaunajām māmiņām, rīta rosme, vingrošanas koptreniņi un  informācija par izglītības iespējām novadā.

 

Jaunā māmiņa Ilze Liepa stāsta par programmu, kas bija pieejama interesentiem Veselības un sporta dienā Māmiņu teltī - "īpaša vingrošanas gan jaunajām māmiņām, gan topošajām māmiņām treneres Laumas Rudovskas vadībā, vērtīgi padomi par un ap veselīgu uzturu gan gaidību laikā, gan pēc tam no zinošās lektores Astras Sabules - Leites, brīnišķīgas izklaides un radošās darbnīcas pašiem mazākajiem, kuras nodrošināja draudzīgie kolektīvi no bērnudārziem "Raibā pupa", "Zelta Rasa", "Mazais pīlēns" un "Draugu namiņš". Tāpat vecākiem bija iespēja iepazīties ar šīm dažādajām bērnu pieskatīšanas iespējām Ķekavas novadā. Kā arī bērniem un viņu vecākiem bija iespēja iemēģināt roku sporta veidos, kurus ir iespēja apgūt mūsu novadā - basketbolu BK Ķekava trenera Jāņa Bērziņa vadībā, futbolu FK ‘’Auda’’ trenera Riharda Gorkša un florbolu FK ‘’Ķekavas Bulldogs” trenera Inta Vancāna vadībā.

 

Drošības teltī Reģionālā pašvaldības policija piedāvāja noklausīties lekcijas par ieteikumiem drošai vasaras atpūtai, apgūt praktiskās iemaņas izdzīvošanas skolā un orientēšanās pamatus.

 

Pie Jaunatnes iniciatīvu centra tika demonstrēta interaktīvā filma, tāpat centrs piedāvāja ikvienam darboties meistardarbnīcā “Tavs iepirkumu grozs”, darbnīcā “Cukura monitors”,  jogas, zumbas nodarbībās, kā arī bungu aplī.  

 

Savukārt Ķekavas jauniešu padomes aktivitāšu teltī varēja uzzināt par BMX sporta veidu un motokrosu, par drošas peldēšanas pamatiem, kā arī piedalīties tēlotājmākslas nodarbībā ar sportiskiem elementiem. 

 

Sportists Kristaps Ezītis pastāstīja, „lai gan tas ir maz zināms fakts, laikā, kad BMX no ASV atceļoja uz Eiropu, tieši ķekavieši bija vieni no BMX riteņbraukšanas pamatlicējiem Latvijā, līdz ar to ceram, ka šis sporta veids Ķekavā varētu atgriezties citā – daudz augstākā līmenī. Esot BMX sportā jau vairāk nekā 10 gadus, sajūta, ka sportam ir jādod atpakaļ, nevis tikai jāņem, ir atnākusi pati. Ķekavas novada Veselības un sporta dienas ietvaros devām iespēju novadniekiem aptaustīt un izmēģināt īstos BMX ričukus un parunājāmies par un ap BMX, lai tas kļūtu aktuālāks arī mūsu novadā. Tā kā šāda veida pasākumā piedalījāmies pirmo reizi, tad priecājāmies par katru, kas izrādīja interesi, un ceram, ka arī apmeklētājiem bija interesanti! Protams, liels paldies ģimenei, bez kuras sarīkot visu tā, kā tas bija, būtu turpat vai neiespējami! Uzskatu, ka šādiem pasākumiem būtu jānotiek vismaz reizi gadā, pasākuma rīkošanai piesaistot vēl vairāk novada sportistu, kas popularizējot sevi un savu sporta veidu, iedvesmotu arī citus būt aktīviem!”

 

Rasa Krūmiņa, Jauniešu padomes pārstāve uzskata, ka „Ķekavā, manuprāt, ir izteikti lielāka komandu sporta veidu izvēle: futbols, florbols, basketbols. Mēs, sportu mīlošie jaunieši, mēģinājām iepazīstināt ar kaut ko mazāk sastaptu – motokrosu un BMX. Centīsimies arī turpmāk meklēt jaunus, interesantākus un efektīvākus veidus kā jauniešus pievērst aktīvam dzīvesveidam. Aicinām ikvienu jaunieti droši izteikt savus priekšlikumus un idejas jauniem pasākumiem vai citām akcijām, rakstot Ķekavas Jauniešu padomei vai Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrai, lai kopīgiem spēkiem darītu lielus darbus!”

 

Tāpat visas nedēļas garumā Ķekavas novada bibliotēkas bija apskatāma tematiskā grāmatu izstāde “Par veselīgu dzīvesveidu”. 

 

Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras darbinieki patiesi priecājas strādāt kopā ar kolēģiem no Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas, Jauniešu iniciatīvu centra, Jauniešu Padomes, Tūrisma informācijas centra, Reģionālās pašvaldības policijas, Ķekavas novada bibliotēkām, Ķekavas novada izglītības iestādēm un atsaucīgiem cilvēkiem no KSMR Fitness, SIA “Apotheka” un “Mēness aptieka”, kā arī Lindu Zvauni, Ilzi Liepu, lai mūsu novadā padarītu labus darbus.

 

 Sporta aģentūra

 

31.05.2016. 

 

  Drukāt