Aizvadīti Ķekavas novada svētki (FOTO un VIDEO)

No 16. līdz 18. jūnijam norisinājās Ķekavas novada svētki “Rakstā zeme, rakstā saule”, kas  aizsākās ar jaunrades tērpu konkursa demonstrējuma skati, dalībniekiem piedāvājot laimēt Ķekavas novada tautastērpa brunci. Konkursa dalībnieki pārsteidza ar radošumu, oriģinalitāti un kvalitatīvo sniegumu. 

Galveno balvu ieguva Agneses Glezeres veidotais tērps jaunajam pārim. Otro vietu, balvu par oriģinalitāti, izcīnīja Rucavas tērps ar atstarojošām lentām (autore - Santa Auziņa- Stucere) un improvizētais Bārtas tautas tērps (autors- Līva Pileniece), savukārt 3.vietu, veicināšanas balvu un skatītāju simpātiju balvu ieguva divi no Antras Auziņas un Lienes Ratnikas veidotajiem tērpiem.

 

Savukārt piektdien, 17. jūnijā,  Katlakalnā,  Baložos, Daugmalē un Ķekavā notika novada un  viesu kolektīvu koncerti. Katlakalnā bija iespēja dzirdēt novada bērnu vokālos ansambļus, Baložos uzstājās jauktais koris “Mozaīka” un Baložu kultūras nama kolektīvi, bet Daugmalē  - pašmāju folkloras kopa, sieviešu koris “Daugaviete” un Baldones vidējās paaudzes deju kolektīvs “Degsme”. 

 

Svētku otrā diena noslēdzās ar koncertu Ķekavā, kas veltīts latviešu mūzikas leģendai, vienam no ražīgākajiem dziesmu autoriem un šlāgera žanra pamatlicējam Alfrēdam Vinteram. Savos četrdesmit radošā darba gados komponists sarakstījis vairāk nekā divi simti dziesmu un tekstu, un daļu no šīm melodijām atskanēja  koncertā vīru kora “Ķekava” un instrumentālās grupas izpildījumā. Koncerta noslēgumā apmeklētāji un mākslinieki vienojās kopīgā sadziedāšanās.

 

Savukārt svētku kulminācijā 18. jūnijā Ķekavā ikviens baudīt lauku labumu tirgu, dažādus koncertus uz lielās skatuves visas dienas garumā un radošās darbnīcas, bērniem -  piepūšamās atrakcijas un izrāde “Trīs ruksīši”.

 

Vakarā  - svētku noslēguma koncerts ar novada deju grupu piedalīšanos, Olga Rajeckas koncerts un jauniešu deju šovs. Uztstāšanās bija unikāla ar to, ka pašmāju kolektīvi kāpa uz vienas skatuves ar leģendāro estrādes mākslinieci Olgu Rajecku un skatītājiem rādīja izcilu sniegumu. Pēc koncerta zaļumballe kopā ar grupu “Henrix”. Ieskandinot Vasaras saulgriežus, pirms pusnakts tika iedegts svētku ugunskurs.

 

 

 

Šogad novada svētkos pirmo reizi notika labdarības bumbu rallijs pa Ķekaviņas upi, ko organizē Ķekavas novada iedzīvotāju fonds. Tās bija aizraujošanas sacensības, kas ikvienam, kurš bija iegādājies sacensību karti, saņēma unikālo numuru, kas tiks uzrakstīts uz bumbas, kura vienlaikus ar citām tika iebērta Ķekavas upītē. Bumbas, kas, cīnoties ar šķēršļiem, finišēja pirmās, izcīnīja saviem īpašniekiem balvas, kuras sarūpējuši vietējie uzņēmēji. Ienākumi no labdarības bumbu rallija tiks izmantoti dažādu projektu konkursa finansēšanai. 

 

 

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

20.06.2016.

 


 



 

 


 

 

  Drukāt